Antena 3 CNN Actualitate Traian Igaş: MAI are la dispoziţie 14.000 de persoane pentru a interveni în caz de urgenţă

Traian Igaş: MAI are la dispoziţie 14.000 de persoane pentru a interveni în caz de urgenţă

Traian Igaş: MAI are la dispoziţie 14.000 de persoane pentru a interveni în caz de urgenţă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    03 Feb 2012   •   13:06

Atenţionarea cod galben de ninsori a intrat în vigoare. Meteorologii ne avertizează că trebuie să fim pregătiţi să înfruntăm fenomene meteorologice periculoase: ninsori abundente, viscol puternic şi polei. Până duminică, 5 februarie, la ora 20.00 va ninge abundent, va viscoli puternic şi se va forma polei. Vizată de atenţionare este toată România. vântul va sufla cu până la 60 km/h, iar la munte va sufla cu rafale de până la 90 km/h.

Traian Igaş a comunicat de la Comandamentul Ministerului Administraţiei şi Internelor că, în momentul de faţă, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt implicate în misiuni de salvarea sau intervenţii legate de fenomenele meteorologice 175 de persoane, la nivelul Jandarmeriei sunt implicate în diverse misiuni 88 de persoane. La nivelul Poliţiei Române, sunt implicate, la nivel naţional, 1094 de persoane. În momentul de faţă sunt angrenate 1.400 de persoane în misiuni la nivel naţional, MAI având la dispoziţie 14.000 de persoane pentru a interveni în caz de urgenţă.

În Bucureşti sunt disponibile şase elicoptere ale MAI, în ţară fiind pregătite alte trei, la Iaşi, Arad şi Târgu-Mureş, gata să intervină pentru salvarea de vieţi.

Traian Igaş a informat că Ministerul de Interne şi Comandamentul sunt în legătură permanentă cu prefecţii şi inspectorii din teritoriu şi centralizează fiecare informaţie.

Ministrul de Interne a sfătuit cetăţenii să nu plece la drum decât dacă este strict necesar. Populaţia este sfătuită să coopereze cu Poliţia, în cazul în care agenţii consideră că drumul este impracticabil şi recomandă oprirea.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close