Antena 3 CNN Actualitate Marţi soseşte în ţară următoarea tranşă de vaccinuri. Unde ajung cele 140.000 de doze

Marţi soseşte în ţară următoarea tranşă de vaccinuri. Unde ajung cele 140.000 de doze

România începe să primească tranşele de vaccinuri promise de Uniunea Europeană, în planul de imunizare împotriva virusului Sars-Cov-2. După ce au primit primele 10.000 de doze, care au fost distribuite mai multor medici, de marţi vin transporturile cu doze mult mai numeroase.

Marţi soseşte în ţară următoarea tranşă de vaccinuri. Unde ajung cele 140.000 de doze
de Claudia Popovici    |    28 Dec 2020   •   22:30

140.400 de doze de vaccin Pfizer BioNTech vor sosi marţi, 29 decembrie, în țară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj Napoca, se arată într-un anunţ al Comitetului de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva Covid-19.

Primul avion va ateriza la ora 7:50 pe aeroportul Herni Coandă din Otopeni. De aici, dozele de vaccin vor fi preluate de mai multe maşini frigorifice ale firmei producătoare şi vor fi transportate la Centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino, dar și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timișoara și Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timișoara și Cluj.

Din fiecare centru de stocare, dozele cu ser imunizator vor ajunge, tot pe cale rutieră în centrele regionale de vaccinare. 

Vaccinurile vor fi trasportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă.

Cantitățile de vaccin vor fi distribuite astfel:

  • București: 40.950 de doze
  • Iasi: 25.350 doze
  • Cluj-Napoca: 29.250 doze
  • Constanta: 8775 doze
  • Craiova: 12.675 doze
  • Brasov: 12.675 doze
  • Timișoara: 10.725 doze

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID: 370 de centre vor fi operaționalizate în următoarele zile

În prima zi de vaccinare, duminică 27 decembrie, au primit serul aşteptat de o planetă întreagă, aproape 1000 de cadre medicale din Bucureşti şi din ţară. Aceste vaccinuri fac parte din prima tranşă, de 10.000 de doze, care a sosit în România la finalul săptămânii trecute.

Autorităţile speră ca până la finalul lunii ianuarie 2021 să imunizeze circa 500 de mii de cadre medicale, însemnând etapa I de vaccinare. Apoi, se va trece la grupele vulnerabile şi apoi la populaţia generală.

Până în vară, se doreşte vaccinarea a 60% din popuţia ţării, lucru posibil doar dacă va începe cât mai curând şi distribuţia celorlalte vaccinurilor dezvoltate de alte companii farmaceutice.

×
Subiecte în articol: vaccin Pfizer vaccin Pfizer
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close