Antena 3 CNN Actualitate O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer a ajuns pe Aeroportul Otopeni. Cum vor fi repartizate dozele

O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer a ajuns pe Aeroportul Otopeni. Cum vor fi repartizate dozele

O nouă tranșă de vaccinuri de la Pfizer a ajuns azi pe Aeroportul Otopeni. Acestea fac parte din lotul de peste 345.000 de doze pregătite pentru România.

O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer a ajuns pe Aeroportul Otopeni. Cum vor fi repartizate dozele
Sursa foto: CNCAV
de Georgiana Adam    |    29 Mar 2021   •   09:47

Transporturile vor fi livrate cu avionul şi pe aeroporturile din Cluj şi Timişoara. Vaccinurile urmează să fie distribuite şi în centrele regionale din Craiova şi Iaşi.

CNCAV a precizat că dozele de vaccin sosite în cursul de azi vor fi distribuite în centrele de vaccinare din ţară:

-Centrul Național de Stocare București: 113.490 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 46.800 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 39.780 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

Totodată, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privid Vaccinare Anti-COVID din România a anunţat că țara noastră a recepționat 2.518.000 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.318.749 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Platforma de vaccinare afişează tipul de vaccin din fiecare centru

Începând de săptămâna trecută, platforma naţională de vaccinare afişează o hartă interactivă a centrelor de vaccinare. Aceasta arată în timp real câte locuri sunt disponibile în centrele de vaccinare din țară, dar și ce tip de ser se folosește.

Specialiștii de la CNCAV au mai precizat că harta este una interactivă și este important ca oamenii să știe că pot face căutările în funcție de locurile disponibile la nivelul țării sau în funcție de centrele din județ. Harta interactivă poate fi consultată aici.

"Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.

Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca", anunță CNCAV. 

×
Subiecte în articol: Pfizer vaccin doze centre vaccinare
Parteneri
Horoscop 5 octombrie 2023. Fecioarele își găsesc sufletul pereche
x close