Antena 3 CNN Actualitate Transalpina a fost închisă. Scandal între cabanieri și compania de drumuri

Transalpina a fost închisă. Scandal între cabanieri și compania de drumuri

Transalpina a fost închisă de CNAIR, până în primăvara anului viitor, iar asta a dat motiv de scandal între cabanieri şi compania de drumuri. Hotărârea a stârnit revolta proprietarilor de hoteluri şi pensiuni, care spun că vremea e numai bună de drumeţii.

Transalpina a fost închisă. Scandal între cabanieri și compania de drumuri
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    25 Oct 2021   •   15:45

"Drum închis" scrie pe indicatorul care le apare în faţă turiştilor ce vor să tranziteze acum Transalpina.

”Nu știu de ce s-au luat măsurile astea așa, prea devreme, probabil că s-au speriat un pic de primul polei și au hotărât să închidă pentru comoditate”, spune o femeie.

Închiderea şoselei i-a dezamăgit şi pe turiştii străini. Leonard a venit din Germania împeună cu soţia şi cu un copil de 2 ani.

”Ei sunt din Germania și au făcut concediul în Turcia și acum, din Turcia, merg înspre casă și ar vrea să treacă Vârful Păpușa ca să treacă în partea cealaltă și să meargă prin Hunedoara”.

Cabanierii de la Rânca sunt nemulţumiţi de decizia CNAIR, care le va afecta serios veniturile.

Spun că Transalpina a fost închisă prea devreme, întrucât meteorologii au anunţat vreme frumoasă în următoarea perioadă.

”Aceștia au mers până sub Păpușa, au stat vreo 5 minute, nu s-au dus pe tot tronsonul, pentru că au văzut că este uscat, că drumul e perfect, de aia se circula pe el”, spune Constantin Pănescu, cabanier.

”Este o situație hilară în condițiile în care, în aceeași perioadă, o altă comisie a hotărât în baza aceluiași normativ să mențină Transfăgărășan deschis”, a spus și cabanierul Tomiță Gavrilă.

După închiderea drumului, jumătate din angajaţii pensiunilor din zonă au fost trimişi acasă în concediu fără plată.

”Păi motivul e lipsa turiștilor, care odată cu închiderea Transalpina nu mai sunt. Mai mult de jumătate din colegi au fost trimiși acasă. Vor reveni de la 1 decembrie, odată cu începerea sezonului de iarnă”, declară un angajat.

Cabanierii ameninţă că vor da în judecată compania de drumuri şi vor cere despăgubiri.

×
Subiecte în articol: transalpina CNAIR
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close