Antena 3 CNN Actualitate Transferul în străinătate al celor doi pacienți răniți grav în explozia de la Petromidia, aprobat de medicii de la Floreasca

Transferul în străinătate al celor doi pacienți răniți grav în explozia de la Petromidia, aprobat de medicii de la Floreasca

Medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca sunt de acord cu transferul în străinătate al celor doi pacienți răniți grav în explozia de la Petromidia. Aceștia și-au dat acordul pentru transfer iar raportul medical a fost deja înmânat familiilor.

Transferul în străinătate al celor doi pacienți răniți grav în explozia de la Petromidia, aprobat de medicii de la Floreasca
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    04 Iul 2021   •   10:32

După evaluarea făcută duminică dimineață, Spitalul Floreasca a decis că ambii pacienți pot fi transferați în străinătate. Mai mult decât atât, firma care se ocupă de asigurarea medicală a celor doi angajați, a transmis că va acoperi costurile de transfer pentru cei doi.

Fiica bărbatului aflat în stare critică după explozia de la Petromidia, apel către autorităţi: "Rog să le salveze viaţa"

Fiica bărbatului care s-a ales cu arsuri pe 45% din suprafața corpului, după incendiul de la Rafinăria Petromidia din Năvodari a dezvăluit detalii cutremurătoare despre incident. Mai mult, ea face şi un apel către autorități pentru a grăbi demersurile pentru că viaţa tatălui ei este în pericol din cauza birocraţiei.

Potrivit acesteia, tatăl ei nici nu trebuia să fie la lucru în ziua respectivă, dar făcuse un schimb de tură.

Acum el este în stare critică ca şi celalalt pacient internat tot la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Familia ar vrea să-l transporte în străinătate şi se plânge că nu are sprijin din partea autorităţilor.

Ministerul Sănătăţii a anunţat pentru Antena3 că este în discuții cu familia bărbatului şi că nu este exclus un transfer.

„Am vorbit cu domnul medic. Este în stare gravă am cerut să fie transferat în afară ținând cont de istoricul nostru ceea ce s-a întâmplat și în urmă la Colectiv.

Numai că aici trebuie să aștept un diagnostic pe care domnul doctor o să mi-l dea, ca să pot să fac demersurile mai departe, spre a fi dus în străinătate.

Ministerul Sănătății a spus doar că nu mă poate ajuta cu nimic, să vorbesc doar aici la spital.

Domnul doctor a zis că el nu poate decât să îmi dea diagnosticul și apoi trebuie făcuți niște pași de a căuta unde este asigurat, după aceea căutată clinică, trimise actele necesare pentru a vedea dacă se pot ocupa de aceste cazuri, pentru că vorbim și de celălalt pacient", a spus tânăra.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close