Antena 3 CNN Actualitate Transgaz, noi explicaţii în cazul exploziei de pe șantierul Autostrăzii A7 | Cei implicaţi dau vina unii pe alţii

Transgaz, noi explicaţii în cazul exploziei de pe șantierul Autostrăzii A7 | Cei implicaţi dau vina unii pe alţii

Transgaz a reacţionat după explozia magistralei de pe Autostrada A7. Compania acuză constructorul că nu a respectat prevederile avizului de amplasament pentru lucrare.

Transgaz, noi explicaţii în cazul exploziei de pe șantierul Autostrăzii A7 | Cei implicaţi dau vina unii pe alţii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2023   •   23:07

Transgaz transmite că incidentul de pe șantierul Autostrăzii A7 s-a petrecut din cauză că nu a fost respectat, de către constructor, avizul de amplasament emis de compania de transport gaze.

"În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc, în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).

Menționăm faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea , acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, se arată într-un comunicat transmis joi de Transgaz.

CNAIR susține că a respectat toate avizele pentru lucrările de pe Autostrada Moldovei A7. Precizări după explozia de la Călimănești

Reprezentanții Transgaz s-au deplasat imediat după incident la fața locului și au întreprins măsuri tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viața umană și mediul înconjurător.

Potrivit companiei de transport gaze, nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei.

Cine e de vină pentru explozia de pe şantierul Autostrăzii A7 

Purtătorul de cuvânt al Transgaz, Alexandru Macoveiciuc, a explicat joi seară, la Antena 3 CNN, cronologia care trebuie parcursă în cazul unui proiect tehnic de relocare/înlocuire a unei conducte de gaz.

"Avem o conductă de gaz care trebuie relocată ca să treacă autostrada, intersectează autostrada, avem nevoie de un proiect tehnic despre relocarea acestei conducte de gaz care proiect tehnic trebuie să fie avizat de către CTE Transgaz.

Nu s-a întâmplat ipoteza asta, nu suntem în ipoteza asta. El a fost respins de trei ori de către CTE Transgaz, în data de astăzi trebuia să fie ședința pentru reanalizarea acestui proiect tehnic (...), apoi relocarea efectivă a conductei și abia după aceea aveau voie construcția autostrăzii", a explicat purtătorul de cuvânt Transgaz.

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Helici, spune că trebuie verificată adâncimea la care era magistrala de gaz.

Transgaz: Conducta era semnalizată. Era pichetată

În urma exploziei urmată de incendiu, patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

Victimele lucrau pe şantierul Autostrăzii A7. 

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close