Antena 3 CNN Actualitate Transparency International: România, cea mai coruptă ţară din UE, la nivel de percepţie

Transparency International: România, cea mai coruptă ţară din UE, la nivel de percepţie

Transparency International: România, cea mai coruptă ţară din UE, la nivel de percepţie
Sursa foto: transparency international
17 Noi 2009   •   15:07

România este percepută ca fiind cea mai coruptă ţară din Uniunea Europeană. Potrivit reprezentanţilor Transparency International, ţara noastră nu a înregistrat niciun progres faţă de anul trecut, iar stagnarea e rezultatul lipsei de coordonare în privinţa măsurilor legislative şi instituţionale.

România ocupă, în 2009, ultimul loc din Uniunea Europeană în clasamentul Transparency International din punct de vedere al indicelui de percepţie a corupţiei. Ţara noastră se află la egalitate cu Bulgaria şi Grecia, în contextul în care nu a înregistrat niciun progres faţă de anul precedent.

Potrivit clasamentului, România a ajuns în această situaţie după ce Bulgaria a crescut de la 3,6 în 2008, la 3,8 în 2009, iar Grecia a scăzut de la 4,7 la 3,8.

Reprezentanţii Transparency International România au criticat stagnarea României susţinând că este pentru prima oară, din 2002, când în domeniul luptei anticorupţie nu s-a înregistrat niciun progres de la un an la altul.

Indicele de percepţie a corupţiei, realizat de Transparency International, se bazează pe datele privind corupţia, obţinute din sondaje specializate făcute de instituţii independente. El clasează ţările lumii în funcţie de gradul în care este percepută corupţia în rândul oficialilor şi politicienilor şi reflectă opinia oamenilor de afaceri şi a analiştilor din întreaga lume, inclusiv a experţilor din fiecare ţară evaluată.

Anena 3

×
Subiecte în articol: coruptie Transparency International
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close