Antena 3 CNN Actualitate Piaţa Victoriei, o parcare uriaşă. Protestul transportatorilor a blocat aproape toate străzile din jurul Guvernului

Piaţa Victoriei, o parcare uriaşă. Protestul transportatorilor a blocat aproape toate străzile din jurul Guvernului

Piaţa Victoriei, o parcare uriaşă. Protestul transportatorilor a blocat aproape toate străzile din jurul Guvernului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    17 Dec 2015   •   08:35
Piaţa Victoriei a fost azi o parcare uriaşă. Patru mii de microbuze, autocare şi taxiuri au staţionat, pentru câteva ore, în faţa Guvernului.

Şoferii sunt supăraţi din cauza taxei RCA. De la anul, ar putea să ajungă şi la 90.000 de lei pentru o maşină de transport marfă
.

Protestarii mai cer eliminarea supraaccizei la carburanţi dar şi modificarea actului normativ prin care transportatorii sunt obligaţi să plătească drepturi de autor pentru că pun muzică pe drum.

Din cauza protestului, aproape toate străzile din jurul Guvernului sunt blocate. Până la ora 17, vor fi restricţii de circulaţie pe Şoseaua Kiseleff, între Casa Presei şi Piaţa Victoriei.

Există şi două rute alternative de care şoferii trebuie să ţină cont pentru a a evita aceste zone: Bulevardul Aviatorilor - Bulevardul Beijing - Strada Nicolae Caramfil - Bulevardul Aerogării - DN1 şi Bulevardul Ion Mihalache - Bulevardul Mareşal Averescu - Bulevardul Mărăşti - Piaţa Montreal - DN1.

UPDATE - O delegație a transportatorilor, care protestează începând cu ora 9.30, în Piața Victoriei, a fost chemată la discuții, la guvern, cu reprezentanți ai asiguratorilor și ai Executivului.

--------------------------------------------------------------------

Capitala va fi blocată joi de transportatori din toată ţara. Șoferii a mii de camioane şi autovehicule protestează faţă de creşterea preţului RCA din ultima perioadă.

Transportatorii spun că preţul a crescut cu peste 400% pentru activitatea de transport persoane şi marfă şi le pune afacerile pe butuci.

Miile de maşini au ca destinaţie finală Piaţa Victoriei, iar protestul se va desfăşura între orele 9.30 şi 15.00.


Reprezentanţii transportatorilor din România susţin că dacă acum cotaţiile excepţionale egalează preţul unui camion utilizat, într-un ritm de creştere cu 100% anual, în  5 ani costul RCA va egala preţul unui camion nou de 96.000 Euro.

În România sunt circa 30.000 de firme de transport mărfuri, care operează aproape 150.000 de autovehicule de peste 3 tone şi jumătate.

Totodată, avem peste 4000 de firme de transport călători, care operează în jur de 35.000 de autobuze şi autocare.


×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close