Antena 3 CNN Actualitate Transportatorii blochează din nou Capitala. Șoferii au distrus aparatele de taxat în semn de protest. Mai mulți bărbați au fost amendați de jandarmi

Transportatorii blochează din nou Capitala. Șoferii au distrus aparatele de taxat în semn de protest. Mai mulți bărbați au fost amendați de jandarmi

Transportatorii blochează din nou Capitala. Șoferii au distrus aparatele de taxat în semn de protest. Mai mulți bărbați au fost amendați de jandarmi
17 Apr 2019   •   14:22

Update: Jandarmii au sancţionat miercuri cu câte 500 lei doi bărbaţi, care participau la protestul organizat în Piaţa Victoriei de către COTAR, după ce au aruncat cu ouă în direcţia unui taxi cu clienţi care ce tranzita zona, în semn de nemulţumire că şoferul nu participă la protest. 

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 28 şi 43 de ani, au fost sancţionaţi în conformitate cu art. 2, pct. 4 din Legea 61/1991, pentru aruncarea asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii ori pagube materiale. 

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, un alt bărbat de 29 ani care tranzita Piaţa Victoriei a oprit autovehiculul în dreptul protestatarilor care participau la adunarea publică organizată de către COTAR şi a arătat semne obscene către aceştia. 

El a primit avertisment scris, în conformitate cu art. 2, pct.1, din Legea 61/1991, pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare. 

Din rândul protestatarilor, un bărbat de 33 ani i-a adresat acestuia injurii, îndreptându-se în direcţia autovehiculului. 

În calitate de conducător auto, bărbatul a fost amendat cu 500 lei, în conformitate cu art. 2, pct. 1, din Legea 61/1991, pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, mai arată Jandarmeria. 

Update: Mii de taximetriști sunt în Piața Victoriei și își strigă nemulțumirile. În semn de prostest, au distrus câteva aparate de taxat chiar pe scena amplasată în Piața Victoriei. Transportatorii sunt revoltaţi, ei susţin că şoferii de Uber şi Taxify trebuie să respecte aceleaşi reguli ca şi ei. Și aplicația Clever e vizată.

Reacția Clever: Transportatorii se tem de modernizare

"Clever susține practicarea transportului de persoane în condiții legale, civilizate și de siguranță. De aceea, apreciem faptul că actualul executiv face eforturi reale pentru a elimina pirateria și transportul ilegal. Ordonanța de urgență publicată ieri, în Monitorul Oficial nr. 289, este cel mai recent exemplu în acest sens.

Vicepremierul Daniel Suciu și Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-au transmis că doresc reglementarea aplicațiilor pentru cele 2,5 milioane de români care le folosesc în fiecare zi. Obiectivul principal este acela de a crea o concurență loială pe piața din România. Fără o reglementare pentru aplicațiile de transport, vom avea doar un monopol al dispeceratelor, o soluție care s-a dovedit a fi ineficientă pentru milioanele de cetățeni.

Toate acțiunile COTAR și solicitarea de a elimina de pe piață aplicațiile arată frica de avans tehnologic, de modernizare și de concurență, totul din nevoia de a conserva un sistem monopolist care ignoră complet nevoile pasagerilor. Aceste patronate nu se gândesc nici la binele pasagerilor, nici la cel al șoferilor de taxi, pentru că în acest moment mai mult de 70% dintre șoferii de taxi folosesc aplicațiile pentru a prelua comenzi.

Clever și-a reafirmat cu fiecare ocazie poziția pro-modernizare și sprijinul pentru un progres autentic în domeniul transportului de persoane, mai ales că avem un parteneriat pe termen lung cu taximetriștii.

Obiectivul nostru este crearea unei concurențe loiale pe piață între diferite forme de transport, totul în beneficiul acelora care au nevoie de soluții și alternative civilizate de transport. Liberalizarea licențelor de taxi, încurajarea aplicațiilor și a serviciilor de transport alternativ reprezintă o garanție pentru accesul la cele mai
bune servicii.

Știm asta din experiența noastră în peste 20 de orașe din România, din relația de colaborare cu milioane de pasageri și zeci de mii de șoferi care utilizează serviciile noastre realizând lunar peste 10 milioane de curse", se arată într-un comunicat al Clever.
 

Update: Sute de taximetriști și șoferi au venit să protesteze în Piața Victoriei din București. Aceștia au reușit să blocheze Șoseaua Kiseleff dar și Piața Victoriei.

Update: În Piața Victoriei au ajuns câteva zeci de taxiuri și microbuze. Șoseaua Kiseleff e blocată. Sunt zeci de taximetriști care au venit din Dolj, Cluj, Timișoara, Ilfov, dar și din alte orașe ale țării.

Cu toții spun că sunt nemulțumiți că șoferii de Uber și Bolt nu respectă aceleași reguli ca ei. 

Știrea inițială: Transportatorii blochează din nou, marți dimineaţă, în centrul Capitalei. 

Peste 5.000 de autocare, microbuze şi autobuze sunt aşteptate în Piaţa Victoriei. 

Este resistematizată circulația în Piața Victoriei, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului României.

A fost restricționat traficul rutier pe Șos Kiseleff intre str. Arh. Ion Mincu si Piața Victoriei.

Organizatorii vor astfel să protesteze faţă de intenţia Guvernului de a emite ordonanţa de urgenţă care să legalizeze activitatea companiilor de car-sharing. 

Transportatorii sunt revoltaţi, ei susţin că şoferii de Uber şi Taxify trebuie să respecte aceleaşi reguli ca şi ei. Pe de altă parte, Senatul a adoptat deja un proiect de lege prin care va reglementa funcţionarea companiilor de car-sharing. 

Iniţiatorii proiectului au explicat motivele pentru care cei ce fac transport alternativ de persoane nu pot fi autorizaţi ca societăţi de taxi. 

Pe de o parte, legea permite autorităţilor locale să emită doar patru licenţe de taxi la mia de locuitori, iar aceste licenţe sunt deja deţinute de taximetrişti. 

Asta înseamnă că, şi dacă ar vrea, şoferii de Uber şi Taxify n-ar avea cum să obţină licenţa. În plus, obţinerea autorizării presupune să-şi doteze maşinile cu aparat de taxat şi să le înscrie la dispecerat. 

Însă aceste măsuri sunt inutile, în condiţiile în care ei lucrează deja cu ajutorul unei aplicaţii. Guvernul vrea să îi împace însă şi pe taximetrişti, pentru care va emite ordonanţa anti-piraterie pe care au tot cerut-o. Transportatorii vor să rămână în Piaţa Victoriei până la 18.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close