Antena 3 CNN Actualitate Transportul de călători pe calea ferată s-a scumpit cu 18%

Transportul de călători pe calea ferată s-a scumpit cu 18%

Transportul de călători pe calea ferată s-a scumpit cu 18%
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Aug 2011   •   15:13
Transportul de călători pe calea ferată s-a scumpit cu 18%. CFR călători susţine că majorarea tarifelor este impusă de situaţia financiară a companiei şi creşterea preţurilor la energie, combustibil şi piese de schimb. Ultima majorare a tarifelor la transportul feroviar a avut loc în septembrie 2010.

"Măsura face parte din strategia de redresare şi echilibrare a situaţiei financare a companiei şi are ca principală cauză creşterea preţurilor – care a avut loc de la data ultimei majorări (20 septembrie 2010) şi până în prezent – la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese, etc.”, se arată în comunicatul oficial remis de CFR.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până la acest moment se aplică în continuare şi după majorare, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de 50% din tariful integral la abonamentele pentru navetişti şi de 75% la abonamentele pentru elevi şi studenţi. Şi restul ofertelor comerciale prin care se acordă reduceri la transportul cu trenul se vor menţine.

Pentru ruta Bucureşti – Ploieşti

pentru trenul rapid clasaII-a va creşte de la 21,5 lei la 25,4 lei

Pentru ruta Bucureşti – Constanţa

pentru trenul rapid clasa II-a va creşte de la 52,6 lei la 61,6 lei.
 


×
Subiecte în articol: CFR calatorii tren companie datorii tarife
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close