Antena 3 CNN Actualitate Transportul elevilor din învăţământul primar până la unitatea de învăţământ va fi decontat din bugetul de stat

Transportul elevilor din învăţământul primar până la unitatea de învăţământ va fi decontat din bugetul de stat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea inițiată de deputatul PNL Robert Sighiartău care prevede introducerea de curse şcolare în orașe şi municipii, transportul elevilor urmând a fi decontat de la bugetul de stat.

Transportul elevilor din învăţământul primar până la unitatea de învăţământ va fi decontat din bugetul de stat
Sursa foto: Facebook Robert Sighiartău
de Claudia Popovici    |    12 Oct 2021   •   20:45

Prevederile legii intră în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 - 2023, iar cheltuielile vor fi asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unitățile administrativ-teritoriale

Mai exact, elevii din clasele 0-4 vor putea beneficia de curse școlare speciale și gratuite, de acasă la școală și retur, acolo unde problemele de trafic rutier devin tot mai mari, în municipii și orașe.

Inițiatorul legii, deputatul Robert Sighiartău a precizat că următorul sau obiectiv pentru copii și familii este adoptarea unei alte propuneri legislative privind asigurarea unei alimentații sănătoase și gratuite pentru copiii de la creșe și grădinițe.

„Proiectul de lege a ajuns la Cameră, la Comisia pentru învățământ. Nu am orgolii de autor, important este ca proiectul să treacă într-o formulă prin consens și fără tergiversări, iar copiii să beneficieze de prevederile lui. Mă voi lupta pentru asta. Copiii și familiile României merită tot ce e mai bun", spune pe pagina sa de socializare deputatul Robert Sighiartău.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close