Antena 3 CNN Actualitate Transportul public Bucureşti - Ilfov, reluat după doi ani

Transportul public Bucureşti - Ilfov, reluat după doi ani

Transportul public Bucureşti - Ilfov, reluat după doi ani
26 Noi 2008   •   15:28

Transportul public între Bucureşti şi judeţul Ilfov a fost reluat, miercuri dimineaţă, pe 32 de trasee, după o întreupere de aproape doi ani. Decizia a fost luată, marţi, de consilierii generali, care au aprobat reintroducerea curselor în tot judeţul.
Consiliul general al Municipiului Bucureşti a aprobat, însă, extinderea tarnsportului public în tot judeţul Ilfov, astfel că pe 19 trasee se efectuează probe. Călătorii spun totuşi că maşinile RATB circulă mai greu decât microbuzele.
Biletul pentru o călătorie RATB din Bucureşti până în localităţile din Ilfov costă 1,5 lei. Pentru distanţele mai mari de 20 de kilometri, preţul unei călătorii este de 2,5 lei. Pensionarii au fost nemulţumiţi că au fost obligaţi să plătească bilet.
Aproximativ 350.000 de persoane din Ilfov lucrează în Bucureşti, iar circa 400.000 de bucureşteni îşi desfăşoară activitatea în judeţul Ilfov. Circulaţia autobuzelor între RATB şi localităţile ilfovene a fost întreruptă la 1 iulie, după ce transportatorii particulari au contestat în instanţă dreptul RATB de a asigura transportul către alt judeţ, fiind regie locală.
Antena 3

×
Subiecte în articol: transport public Ilfov
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close