Antena 3 CNN Actualitate Trasee cu specific militar realizate de Primăria Craiova, la inițiativa studenților Universității din Craiova cu sprijinul militarilor americani de la baza NATO din Deveselu prin intermediul CRAF

Trasee cu specific militar realizate de Primăria Craiova, la inițiativa studenților Universității din Craiova cu sprijinul militarilor americani de la baza NATO din Deveselu prin intermediul CRAF

Primăria Craiova, Universitatea din Craiova, Naval Suport Facility Deveselu și CRAF au inaugurat astăzi, 12 noiembrie 2022, două trasee cu obstacole destinate testării limitelor, realizate prin proiectul “Basecamp”.

Trasee cu specific militar realizate de Primăria Craiova, la inițiativa studenților Universității din Craiova cu sprijinul militarilor americani de la baza NATO din Deveselu prin intermediul CRAF
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2022   •   20:13

Evenimentul a avut loc la ora 12:30, în Parcul Tineretului, în zona terenurilor sportive.

Prin proiectul “Basecamp” au fost dezvoltate trasee cu specific militar care adresează temeri și limite atât de natură fizică cât și de natură psihologică. Basecamp este locul unde dorința de a experimenta întâlnește nevoia de autodepășire.

În timp ce traseul la înăltime stârnește curiozitatea ca și mijoc de divertisment în care tot ceea ce contează este să ajungi la final, traseul realizat la sol ce are puternice influențe din zona militară, îți oferă posibilitatea de a-ți măsura rezultatele și de a le raporta la timpii reușiți de militari români și străini, special antrenați în acest sens.

Ideea proiectului a pornit de la un grup de studenți ai Universității din Craiova și a fost dezvoltată cu sprijinul specialiștilor americani din cadrul Naval Suport Facility Deveselu, care au pus la dispoziție machetele grafice, planurile de realizare a traseelor și experiența unor militari de carieră.

Primaria Municipiului Craiova a pus la dispozitie amplasamentul necesar pentru dezvoltarea acestui proiect, în timp ce RAADPFL a contribuit prin amenajarea propriu-zisă.

Proiectul BaseCamp a fost finanțat prin Centrul de Resurse și Angajament Ford. (CRAF). CRAF a fost creat în 2015 și este rezultatul colaborării dintre Primăria Municipiului Craiova, Ford Motor Company Fund și Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL), fiind singurul centru Ford de această natură din Europa.

×
Subiecte în articol: Primăria Craiova
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close