Antena 3 CNN Actualitate Traseism în masă la Giurgiu. 40 de membri ai organizaţiei Mişcarea Liberală au trecut la PNL

Traseism în masă la Giurgiu. 40 de membri ai organizaţiei Mişcarea Liberală au trecut la PNL

Traseism în masă la Giurgiu. 40 de membri ai organizaţiei Mişcarea Liberală au trecut la PNL
Sursa foto: Foto: opiniagiurgiu.ro
29 Iul 2016   •   12:43

Preşedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că un număr de 40 de membri ai organizaţiei Mişcarea Liberală Giurgiu s-au înscris în filiala judeţeană a PNL.

"Îl am astăzi alături de mine pe domnul Marius Ghinea, un coleg mai nou, pentru că zilele trecute am avut negocierea finală cu domnia sa şi alţi câţiva reprezentanţi ai Mişcării Liberale Giurgiu, foşti liberali. De astăzi începând domnia sa, în fosta calitate de preşedinte al organizaţiei municipale dar şi judeţeană a ML Giurgiu şi cu alte 40 de persoane au optat să facă parte din rândurile PNL, filiala Giurgiu. Nu este vorba de o fuziune pentru că o fuziune înseamnă să preiei şi activul şi pasivul, o fuziune se petrece la nivel naţional şi apoi în subsidiarele judeţene, pur şi simplu acest grup de persoane, foşti liberali care au constituit Mişcarea Liberală au luat decizia de a se întoarce la matcă, acasă, şi pentru acest lucru le mulţumesc", a precizat Gheorghe Ştefan.

Şi fostul preşedinte al Mişcării Liberale Giurgiu, Marius Ghinea, a mulţumit conducerii PNL pentru deschiderea şi iniţiativa avută.

"Îi mulţumesc domnului Gheorghe Ştefan pentru deschiderea şi iniţiativa pe care avut-o legat de acest eveniment pentru că suntem convinşi cu toţii că dacă nu ar fi existat dialog din ambele părţi, lucrul ăsta nu s-ar fi putut produce. Pe de altă parte suntem o familie liberală, că unii se numeau Mişcarea Liberală şi alţii PNL aveau la bază aceleaşi idei şi principii şi e un adevăr ştiut de toată lumea că e foarte greu să răzbeşti dacă eşti divizat, drept pentru care noi am concluzionat că ar fi momentul să ne reunim, să ne regrupăm, mai ales că mai e puţin până la campania electorală, iar PSD este partidul stat, ori la momentul de faţă nu putem să schimbăm lucrurile decât dacă suntem uniţi. Astfel, tot numericul Mişcarea Liberală Giurgiu şi-a arătat deschiderea spre acest demers, şi anume de a veni în rândurile PNL. Mai mult decât atât, sunt convins că acest act de coagulare nu o să facă altceva decât să crească valoarea organizaţiei PNL Giurgiu şi, cu siguranţă, lucrurile astea se vor vedea cel mai bine la finalul alegerilor parlamentare care vor avea loc", a spus Marius Ghinea.

El a completat că "în Mişcarea Liberală Giurgiu au rămas doar cei trei consilieri care au câştigat mandate în urma alegerilor locale, aceştia nu pot părăsi partidul, dar sunt prietenii noştri, colegii noştri şi vor fi alături de noi de câte ori va fi nevoie".

Atât Gheorghe Ştefan cât şi Marius Ghinea au recunoscut că plecarea din PNL a celor care au au format apoi Mişcarea Liberală Giurgiu s-a produs "pe fondul unor neînţelegeri cu fostul copreşedinte al PNL Giurgiu, Dumitru Beianu, pentru că mulţi au fost schimbaţi din Comitetul Judeţean Executiv de către acesta", dar preşedintele Gheorghe Ştefan a declarat că e "un pacifist şi un unificator şi vrea să facă pace între aceştia, acum la revenirea celor din Mişcarea Liberală în PNL" şi îşi doreşte să construiască în Giurgiu o organizaţie liberală care să fie "un adevărat competitor pentru PSD" şi e "în negocieri şi cu alţi politicieni din alte partide, dar toate la timpul lor".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gheorghe stefan
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close