Antena 3 CNN Actualitate Traseul pe care ajungi de la Ploiești la Brașov în două ore și jumătate, pe care îl cunosc puțini șoferi: ”Nu apare ca alternativă pe Waze când DN1 este roșu”

Traseul pe care ajungi de la Ploiești la Brașov în două ore și jumătate, pe care îl cunosc puțini șoferi: ”Nu apare ca alternativă pe Waze când DN1 este roșu”

În perioada sărbătorilor de iarnă parcurgerea traseului pe care îl aleg majoritatea șoferilor de la Ploiești la Brașov poate dura și 6 ore, deși este vorba de doar 100 de kilometri. Există însă și o alternativă mai puțin folosită, prin care pot fi ocolite blocajele de pe DN 1 – Valea Prahovei.

Traseul pe care ajungi de la Ploiești la Brașov în două ore și jumătate, pe care îl cunosc puțini șoferi: ”Nu apare ca alternativă pe Waze când DN1 este roșu”
Sursa foto: Agerpres
de Adelina Miron    |    03 Ian 2022   •   15:58

Traseul Ploiești - Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov-Brașov a fost parcurs în două ore și jumătate în a treia zi de Crăciun de un român, care și-a împărtășit experiența.

”Noi am plecat din Ploiești în jurul orei 10, iar la 12,15 eram în Rucăr, unde aveam cazare. Proprietarul pensiunii ne-a sptraficus că de acolo la Brașov mai făceam 20-25 de minute, în funcție de trafic. Alți prieteni, care au mers pe Valea Prahovei au făcut cinci ore, după ce au mers bară la bară de la Nistorești.

Drumul, care nu apare ca alternativă pe Waze atunci când DN1 este ”roșu” din cauza blocajelor, este foarte bun. Există și câteva porțiuni de asfalt mai degradat, însă nu are gropi în care să-ți rupi mașina. Ca și dificultate, este mult mai ușor decât DN1A – Cheia. Ne-am felicitat pentru alegerea făcută și am revenit acasă pe același traseu pe cât de frumos, pe atât de liber.”, a declarat șoferul pentru Observatorul Prahovean.

A fost haos și aglomerație pe Valea Prahovei, duminică. S-a circulat bară la bară între Nistorești și Comarnic și între Predeal și Bușteni.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că și astăzi, 3 ianuarie, se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 1 Ploiești – Brașov, între stațiunile Predeal și Bușteni, pe sensul de coborâre, iar pe sensul de urcare, către stațiunile montane, se circulă în condiții de aglomerație între Breaza și Comarnic, dar și în stațiunile Sinaia, Poiana Țapului și Bușteni. 

Aglomerație se înregistrează și pe DN 73A, între Pârâul Rece și Predeal, pe sensul de mers către DN1.
 

×
Subiecte în articol: Ploiești Brașov traseu trafic DN1
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close