Antena 3 CNN Actualitate Traseul groazei, după primul apel al Alexandrei. Cum au acționat autoritățile, pe ore, în ziua în care adolescenta a fost ucisă

Traseul groazei, după primul apel al Alexandrei. Cum au acționat autoritățile, pe ore, în ziua în care adolescenta a fost ucisă

Traseul groazei, după primul apel al Alexandrei. Cum au acționat autoritățile, pe ore, în ziua în care adolescenta a fost ucisă
09 Aug 2019   •   21:52

Tragedia de la Caracal, care a îngrozit o țară întreagă, ne-a lăsat cu zeci de întrebări și prea puține răspunsuri. Alexandra Măceșanu a fost sechestrată, violată, ucisă fără milă, apoi incendiată de monstrul Gheorghe Dincă, dar nu înainte ca adolescenta de 15 ani să-și afirme inteligența și curajul pentru ultima dată, sunând la 112 pentru a cere ajutor și a explica ce i s-a întâmplat. Prea puțin a contat ultimul ei gest pentru cei care s-au ocupat de acest caz. Iată cum au acționat autoritățile, pe ore, după primul apel al Alexandrei. 

Ora 8.30. Gherghe Dincă pleacă de acasă, își parchează mașina în fața unui autocar și aruncă un șervețel cu bijuterii, spun, pe surse anchetatorii.

Ora 9. Pleacă la Craiova, cumpăra cartela de pe care a sunat-o mai târziu pe familia Alexandrei pentru a spune că fata e bine și a plecat în străinătate.

Ora 10.30. Mama Alexandrei primește un telefon de față cu agentul de poliție în care i se spune „mamă soacră” și că Alexandra merge în Anglia să facă bani

Ora 11.05. Primul apel al Alexandrei la 112. Spune că a fost răpită și violată. Convorbirea se întrerupe. 

Ora 11.07. Operatorul 112 sună pe telefonul de pe care i-a apelat Alexandra. Alexandra e direcționată către dispecerul Poliției Caracal. 

Ora 11.12. Alexandra sună din nou la 112. Spune din nou că a fost răpită și violată. Este din nou direcționată către dispecerul Poliției Caracal. Este trimisă o patrulă. 

Ora 11.13. Agent șef principal N.F. din cadrul patrulei o sună pe Alexandra de pe numărul personal. Alexandra dă detalii despre curtea pe care o vede. 

Ora 11.20. Comisarul șef este informat cu privire la apelurile Alexandrei la 112. 

Ora 11.29. Alexandra este sunată din nou de pe telefonul agentului N.F. Cu ea vorbește comisarul P.C. Alexandra le spune că nu mai poate vorbi, pentru că bărbatul a revenit în casă. „Vine, vine...”

Ora 11.45. Se constituie o echipă operativă. Este chemat și tatăl Alexandrei. 

Ora 12.30. Comisar CA solicită STS o triangulare.

Ora 13.30. Șeful SIC și șeful de post vizionează imagini de pe camere de supraveghere. 

Ora 15.10. Șeful de post este sunat de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. I-a cerut atribuirea unui număr unic dosarului penal constituit. 

Ora 15.30. Se înregistrează dosarul pentru infracțiunea de lipsire de libertate.

Ora 16.00. După trei ore de căutări fără niciun rezultat, polițiștii revin la sediu pentru a analiza cauza cu șeful Poliției Caracal și șeful SIC Olt. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close