Antena 3 CNN Actualitate Tratament gratuit pe viaţă pentru victimele Colectiv. Legea va fi promulgată la 5 ani de incendiul care a şocat o ţară întreagă

Tratament gratuit pe viaţă pentru victimele Colectiv. Legea va fi promulgată la 5 ani de incendiul care a şocat o ţară întreagă

Victimele tragediei de la Colectiv vor beneficia de tratament gratuit pe viaţă. Legea adoptată de Camera Deputaţilor va fi promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis, iar ziua aleasă nu este una deloc întâmplătoare. Pe 30 octombrie se împlinesc cinci ani de la în care au murit 65 de oameni.

Tratament gratuit pe viaţă pentru victimele Colectiv. Legea va fi promulgată la 5 ani de incendiul care a şocat o ţară întreagă
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    29 Oct 2020   •   11:25

Pe 30 octombrie se împlinesc cinci ani de la incendiul care a luat vieţil, a mutilat suflete, a distrus destine şi a şocat un popor întreg.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunaţat în conferinţa de presă de ieri, că va promulga legea privind tratamentul victimelor de la Colectiv.

„Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva. Cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici.

Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi pot să vă spun în premieră că exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea de care aţi vorbit, deci legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a răspuns preşedintele Klaus Iohannis în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Astfel, tratamentele medicale necesare pot fi efectuate în sistem public sau privat, atât în ţară cât şi în străinătate.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc vineri, 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 din Bucureşti.

Bilanţul victimelor este sfâşietor: 65 de oameni au murit, iar alte 184 de persoane, cea mai mare parte fiind tineri, au fost răniţi.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close