Antena 3 CNN Actualitate Tratament revoluționar pentru coronavirus, în România: S-a folosit și în China, pe scară largă!

Tratament revoluționar pentru coronavirus, în România: S-a folosit și în China, pe scară largă!

Institutul Matei Balș a început tratamentul cu plasmă convalescentă, unul dintre cele mai eficiente în lupta cu noul coronavirus, a anunțat managerul instituției. Până acum, dintre cele 18 aparate donate de o firmă privată centrelor de transfuzii, doar cel din București a recoltat plasmă, de la șapte români.

Tratament revoluționar pentru coronavirus, în România: S-a folosit și în China, pe scară largă!
Sursa foto: Antena 3
01 Mai 2020   •   21:50

Florin Hozoc a donat Ministerului Sănătății patru aparate pentru colectarea plasmei și încă 14 date statului român gratuit, timp de un an.

”Vom aduce 50 de aparate, dacă vor fi nevoie de ele. Să le vedem pe alea 18 că lucrează și salvează vieți.”, a spus Hozoc.

”Tratamentul nu e nou. Tratamentul e folosit mai bine de 100 de ani. Și când am vorbit de gripa spaniolă, oamenii au fost salvați prin această plasmă. Plasma hiperimună este necesară în care ai o afecțiune pentru care nu ai un tratament eficient, n-ai nimic dovedit, nu există un vaccin. Se pleacă de la faptul că pentru pacientul în stare gravă orice șansă contează.

Și în China s-a folosit pe scară largă, chiar în Wuhan. Plasma trebuie să fie validată, să nu fie un risc pentru cel care o primește”, a declarat medicul infecţionist Adrian Marinescu.

×
Subiecte în articol: tratament coronavirus România
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close