Antena 3 CNN Actualitate "Trebuia intervenit în forță! Nu stai să negociezi trei zile!" | Psihologul Liviu Chesnoiu, despre bărbatul care a amenințat că se aruncă de la etajul unui bloc din București

"Trebuia intervenit în forță! Nu stai să negociezi trei zile!" | Psihologul Liviu Chesnoiu, despre bărbatul care a amenințat că se aruncă de la etajul unui bloc din București

Un bărbat de 56 de ani i-a ținut în șah mai bine de o jumătate de zi pe polițiștii mobilizați în zona unui imobil din sectorul 1 al Capitalei.

"Trebuia intervenit în forță! Nu stai să negociezi trei zile!" | Psihologul Liviu Chesnoiu, despre bărbatul care a amenințat că se aruncă de la etajul unui bloc din București
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   13:46

Bărbatul și-a înjunghiat concubina sub ochii fetiței lor de opt ani, după ce femeia l-a anunțat că vrea să pună capăt relației lor. De față s-a aflat și copilul unei prietene a victimei, venită în ajutorul acesteia.

Femeile au reușit să-i scoată pe copii din apartament și să anunțe autoritățile. Concubina agresorului a ajuns la spital cu răni grave la gât, fiind operată.

Bărbatul s-a baricadat în apartament și a amenințat că se aruncă de la etaj.

Ulterior, a fost imobilizat de polițiștii care au pătruns în locuință, la circa 15 ore de la debutul incidentului.

"Incidentul a început azi-noapte, de la o ceartă pe care individul a avut-o cu concubina lui. A înjunghiat-o pe aceasta în zona gâtului, de față cu copilul lor. A venit și o prietenă de-a concubinei în ajutorul femeii, însoțită de copilul ei, astfel că scenele violente s-au întâmplat de față cu doi minori. Femeia înjunghiată a fost transportată la spital, a fost operată și se află acum în secția de Terapie Intensivă, în timp ce prietena sa a fost, și ea, rănită cu cuțitul la antebraț, însă nu se află în stare gravă", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Ana Ciuvică.

Intervenția autorităților în acest caz, înainte de deznodământul survenit în cursul după-amiezii, a fost comentată de psihologul Liviu Chesnoiu.

Liviu Chesnoiu, psiholog, expert poligraf: "Trebuia intervenit în forță acolo!"

"După părerea mea de colonel psiholog, aici iarăși este o acțiune de asta, 'heirupistă'. Păi, când aud de negociatori... trebuie să fie un singur negociator. Și nu trebuie să vorbească decât așa, foarte aproape de acest individ.

Avem de-a face aici cu violență domestică ajunsă într-o fază critică, finală. Cu victime colaterale, putem spune. Omul acesta - nu știu dacă este alcoolic, dacă este drogat, dacă are probleme psihice sau toate astea la un loc  - dacă vezi că nu poți să negociezi cu el, nu stai acolo o zi, două, trei, ci intervii în forță.

Sunt trupe specializate pentru așa ceva, iar pompierii trebuie să pună jos acolo, dacă n-au pus încă, o pernă (gonflabilă), ceva de genul acesta. Deci, asta este ideea, cu acest individ nu negociază decât un singur negociator.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Nu trebuie contrazis, nu trebuie certat, nu trebuie acuzat, trebuie să nu se intre în dialoguri contradictorii, trebuie să i se aducă apă, mâncare, ceva de genul acesta și după aceea vom vedea ce s-a întâmplat cu adevărat.

Dar, vedeți dvs. față de acești indivizi, care sunt un fel de criminali sinucigași, (trebuie) toleranță zero. Dacă noi le dăm apă moară, ați văzut că, prin mimetism, tot felul de indivizi le copiază comportamentul", a declarat la Antena 3 CNN Liviu Chesnoiu, psiholog, colonel de poliție în retragere.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close