Antena 3 CNN Actualitate Trecerea STS în subordinea Ministerului de Interne, respinsă în plenul Senatului

Trecerea STS în subordinea Ministerului de Interne, respinsă în plenul Senatului

Trecerea STS în subordinea Ministerului de Interne, respinsă în plenul Senatului
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Apr 2015   •   20:08

Plenul Senatului a respins, miercuri, propunerea de lege privind trecerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, informează Agerpres.

Deşi raportul de respingere întocmit, în 24 martie, de Comisia pentru apărare a Senatului nu a fost adoptat de către plenul Camerei superioare, întrunind 77 de voturi pentru, trei voturi împotrivă şi trei abţineri, nici propunerea de lege nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată.

Astfel, Senatul a respins, în calitate de Cameră decizională, cu patru voturi pentru, 79 împotrivă și o abținere, propunerea de lege referitoare la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Telecomunicații Speciale, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Propunerea legislativă prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Potrivit actului normativ, MAI ar fi preluat de la STS atât patrimoniul, bugetul, cât şi personalul şi posturile aferente.

"Ministerul Afacerilor Interne se substituie în toate drepturile şi obligaţiile decurgând din toate actele normative, contractele, convențiile, înțelegerile, protocoalele, memorandumurile şi acordurile în care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este parte, inclusiv în litigiile aferente activității acestuia", se arăta în propunerea de lege iniţiată de mai mulţi deputaţi şi senatori PSD și PP-DD.

O altă prevedere stipula că structura generală a Departamentului de Telecomunicaţii Speciale, atribuţiile componentelor sale funcţionale, efectivele şi resursele în timp de pace şi în timp de război, regimul reţelelor şi echipamentelor de telecomunicaţii speciale şi mobilizarea serviciului se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Propunerea de lege are un caracter organic și a fost adoptată tacit, în urmă cu un an, de către Camera Deputaților, ca prim for legislativ sesizat cu acest caz.

 

×
Subiecte în articol: Senat STS
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close