Antena 3 CNN Actualitate Trecerile peste calea ferată, pericol pentru şoferi

Trecerile peste calea ferată, pericol pentru şoferi

Trecerile la nivel cu calea ferată aflate de jur-împrejurul Capitalei sunt adevărate capcane pentru şoferii neatenţi. Conducătorii auto ignoră regulile de circulaţie, trec peste linie fără a se asigura în prealabil, iar dacă adăugăm şi lipsa unor bariere, ne putem aştepta la producerea unor accidente grave aşa cum a fost cel marţi.

Trecerile peste calea ferată, pericol pentru şoferi
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
29 Ian 2020   •   17:12

La o zi distanţă de la accidentul feroviar produs la intersecţia dintre Şoseaua Berceni cu Şoseaua de Centură, în aceeaşi zonă şoferii trec peste calea ferată ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu se asigură, de multe ori depăşesc viteza legală şi riscă traversări periculoase.

Din momentul în care drumul a fost lărgit şi în loc de două au apărut patru benzi de circulaţie, conducătorii auto au lăsat garda jos şi se întrec care mai de care să depăşească intersecţia. Uită în schimb că există şi o cale ferată funcţională.

Chiar ieri un TIR a fost spulberat de un tren în momentul în care a încercat să treacă peste calea ferată. Şoferii spun că în această zonă ar trebui instalată o barieră sau semnale acustice şi luminoase.

Şoferii riscă amenzi drastice, amintesc poliţiştii rutieri, în cazul în care nu opresc şi nu se asigură la trecerea peste calea ferată.

×
Subiecte în articol: cale ferata trenuri şoferi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close