Antena 3 CNN Actualitate Trei ani de închisoare cu suspendare pentru fostul şef al Biroului Examinări Permise de Conducere Braşov

Trei ani de închisoare cu suspendare pentru fostul şef al Biroului Examinări Permise de Conducere Braşov

Trei ani de închisoare cu suspendare pentru fostul şef al Biroului Examinări Permise de Conducere Braşov
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Noi 2013   •   17:57

Fostul şef al Biroului Examinări Permise de Conducere Braşov Vasile Rotariu a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu suspendare pe motiv că a luat mită de la administratorul unei şcoli de şoferi pentru a facilita obţinerea unor permise auto.

Vasile Rotariu a fost iniţial achitat de Tribunalul Braşov, pe data de 18 iunie, informează Mediafax.

Alături de Rotariu a fost condamnat şi adminsitratorul şcolii de şoferi, Traian Luca. Acesta a primit tot o pedeapsă de trei ani cu suspendare. În cazul lui, Curtea de Apel Braşov a menţinut decizia Tribunalului Braşov.

Rotariu a fost judecat pentru două infracţiuni de luare de mită, ambele în formă continuată, şi pentru "efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, în scopul obţinerii pentru sine de bani, în formă continuată", arată un comunicat al DNA din 14 august 2012.

Alături de el a fost trimis în judecată şi Traian Luca, administratorul şcolii de şoferi SC Lucatrans SRL. Instructorul Traian Luca a cerut de la patru dintre elevii lui, candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, suma totală de 1.600 lei şi 150 de euro pentru a interveni pe lângă şeful Biroului Examinări Permise de Conducere, dar şi pe lângă alţi poliţişti pentru a-i determina să le faciliteze promovarea probei practice la susţinerea acestui examen.

×
Subiecte în articol: permis de conducere
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close