Trei bărbaţi din Cluj au vândut bijuterii din plumb drept aur. Pagubele se ridică la 250.000 de lei

de Antena3.ro    |    03 Oct 2011   •   22:03
Trei bărbaţi din Cluj au vândut bijuterii din plumb drept aur. Pagubele se ridică la 250.000 de lei Foto: nevada-outback-gems.com

Ce nu au reuşit alchimiştii au rezolvat cu puţină imaginaţie trei bărbaţi din judeţul Cluj. Ei au vândut peste trei kilograme de bijuterii de plumb, drept podoabe din aur curat. Dar drumul spre îmbogăţire a fost spulberat în această dimineaţă de poliţiştii din Capitală.

Metoda celor trei bărbaţi era simplă. Foloseau lanţuri de aur cu zale mari, goale pe interior, pe care le cumpărau din străinătate şi le umpleau cu plumb topit.

Profitul era pe măsură. În Bucureşti, la o singură casă de amanet s-au întors de 13 ori pentru a vinde bijuterii false. Erau atât de siguri pe ei încât nu s-au sfiit nici măcar de camerele de supraveghere.

Reţeaua a reuşit să înşele în numai trei luni, angajaţi ai unor case de amanet din Cluj-Napoca, Bucureşti, Gherla, Turda şi Craiova. Pagubele se ridică la 250.000 de lei.

Poliţia caută încă trei complici care făceau parte din grupul infracţional.

 
Get Adobe Flash player

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close