Antena 3 CNN Actualitate Trei bebeluşi cu suferinţe cardiace foarte grave au fost transportaţi de la Bucureşti la Hanovra cu un zbor militar

Trei bebeluşi cu suferinţe cardiace foarte grave au fost transportaţi de la Bucureşti la Hanovra cu un zbor militar

Trei bebeluşi cu suferinţe cardiace foarte grave au fost transportaţi de la Bucureşti la Hanovra cu un zbor militar
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Iun 2012   •   18:00

Trei bebeluşi de numai câteva zile, cu suferinţe cardiace foarte grave, au fost transportaţi, vineri seara, de la Bucureşti la Hanovra - Germania, cu o aeronavă  aparţinând Forţelor Aeriene, pe toată durata zborului fiind însoţiţi de un echipaj SMURD.
   
"O aeronavă C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene, a efectuat, vineri seară, un zbor umanitar de urgenţă de la Bucureşti la Hanovra, pentru salvarea vieţii a trei copii. Pacienţii, cu vârste foarte mici, au fost asistaţi pe timpul zborului spre Germania de o echipă medicală SMURD", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale transmis sâmbătă.
   
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat pentru Mediafax că este vorba despre trei bebeluşi care s-au născut de câteva zile şi au suferinţe cardiace foarte grave.
   
"Nu este prima dată când pacienţi ai Spitalului ?Marie Curie? din Capitală sunt ajutaţi de MApN şi SMURD să ajungă în spitale din diverse ţări pentru a fi operaţi", a spus Raed Arafat.
   
Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, în urma solicitării Ministerului Sănătăţii.
   
Echipajul aeronavei militare a Flotilei 90 Transport Aerian a fost condus de căpitan-comandorul Ion Stăiculescu. Misiunea de transport a durat patru ore, aeronava a plecat de la Flotila 90 Transport Aerian vineri, în jurul orei 22.00 şi a ajuns la Hanovra la ora 2.10.
   
Costurile acţiunii au fost suportate de Fundaţia pentru SMURD şi Ministerul Apărării Naţionale, a precizat Raed Arafat.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close