Antena 3 CNN Actualitate Trei biciclişti loviţi de maşini în jumătate de oră. Unul a fost decapitat

Trei biciclişti loviţi de maşini în jumătate de oră. Unul a fost decapitat

Trei biciclişti loviţi de maşini în jumătate de oră. Unul a fost decapitat
25 Mai 2019   •   17:04

Trei biciclişti au fost loviţi de două maşini în decurs de 30 de minute, în judeţul Arad, sâmbătă, iar una dintre victime a fost decapitată, în timp ce alta se află în stare critică.

Cel mai grav accident a avut loc între localităţile arădene Vladimirescu şi Horia, unde doi biciclişti, unul de 26 de ani şi al doilea de 46 de ani, circulau pe partea carosabilă, în timp ce un şofer care s-a apropiat cu viteză din spate, aflat în stare de ebrietate, i-a lovit pe ambii.

Biciclistul mai tânăr a fost proiectat într-un lan cu grâu, însă a suferit doar răni la picior, în timp ce al doilea biciclist a fost izbit atât de puternic încât a fost decapitat, părţi din craniu fiind împrăştiate pe asfalt.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, a declarat că în acest caz şoferul era băut.

"Autoturismul era condus de un arădean de 31 de ani, care la un moment dat a efectuat o manevră de depăşire, nepăstrând o distanţă laterală suficientă, accidentându-l mortal pe biciclistul de 46 de ani. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o valoare de 0,18 mg./l. alcool pur în aerul expirat", a declarat Iuga.

Şoferul va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă, fiind dispusă şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul decedat era din localitatea Vladimirescu şi avea 11 copii.

Cu mai puţin de 30 de minute înainte de producerea acestui accident, un alt biciclist a fost lovit de o maşină, în apropiere de oraşul Ineu, pe un drum judeţean. Doi pompieri care se deplasau pentru a prelua în pază o secţie de votare s-au oprit pentru a acorda prim-ajutor biciclistului, el fiind preluat ulterior în stare critică de elicopterul SMURD, pentru a fi transportat la Spitalul Judeţean Timişoara.

Şoferul a fost şi el grav rănit, pentru că autoturismul a ajuns în şanţ, bărbatul fiind descarcerat de către pompieri şi transportat la spital în Arad.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close