Antena 3 CNN Actualitate Trei companii româneşti, pe lista SUA a entităţilor vizate de sancţiuni pentru trafic de droguri şi legături cu PKK. Vezi care sunt

Trei companii româneşti, pe lista SUA a entităţilor vizate de sancţiuni pentru trafic de droguri şi legături cu PKK. Vezi care sunt

Trei companii româneşti, pe lista SUA a entităţilor vizate de sancţiuni pentru trafic de droguri şi legături cu PKK. Vezi care sunt
Sursa foto: Foto: trdefence.com
02 Feb 2012   •   09:00

Statele Unite au adăugat trei companii din România pe lista entităţilor vizate de sancţiuni pentru trafic de droguri şi legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), informează AFP.
   
Cele trei companii, Geleri Import Export, Gelro Impex şi Mega Group, sunt înregistrate în România, precizează Departamentul american al Trezoreriei, adăugând că activele din SUA ale celor trei entităţi au fost blocate.
   
Acestea sunt suspectate de legături cu Zeyneddin Geleri, considerat "un membru de rang înalt al PKK". El, doi cetăţeni turci care locuiesc în Republica Moldova şi unul care locuieşte în România au fost adăugaţi şi ei pe "lista neagră" a Trezoreriei americane.
   
Cei patru sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea de trafic de droguri coordonată din România care se foloseşte de cele trei companii sancţionate pentru desfăşurarea de activităţi ilegale în Europa.
   
Considerat organizaţie teroristă de SUA şi UE, PKK acţionează în sud-estul Turciei, militând pentru independenţa regiunilor majoritar kurde.
   

×
Subiecte în articol: trafic de droguri droguri turcia
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close