Antena 3 CNN Actualitate Trei primari, anchetaţi de DNA în cazul preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu

Trei primari, anchetaţi de DNA în cazul preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu

Trei primari, anchetaţi de DNA în cazul preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Ian 2011   •   12:46

Trei primari sunt anchetaţi de DNA în dosarul de corupţie deschis pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Este vorba de primari ai localităţilor care au beneficiat de fonduri europene care ar fi fost obţinute fraudulos, informează Agerpres.

Fostul primar al localităţii Curtea de Arges, Gheorghe Nicuţ, s-a prezentat luni la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al Directiei Naţionale Anticorupţie. Nicuţ a venit însoţit de fiica sa, care este avocat, şi a declarat că intenţionează ajute justitia să clarifice anumite aspecte legate de reabilitarea unor şcoli din Curtea de Argeş.

În cursul zilei de luni, s-au prezentat la DNA Pitesti şi primarul municipiului Câmpulung Muşcel, Călin Andrei (PNL) şi primarul comunei Budeasa, Ion Ştefan (PSD).

Social-democratul Ion Ştefan a declarat cã are calitatea de învinuit în dosarul Şefului Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Acesta a mai precizat că audierile DNA au legătură cu reparaţia grãdiniţei din satul comuna Budeasa, clãdire veche şi avariatã de inudaţiile din 2005, informează Mediafax.

Audierile celor trei edili au legătură cu una dintre acuzaţiile aduse lui Constantin Nicolescu, respectiv obţinerea frauduloasă a unor fonduri europene pentru reabilitarea unei şcoli şi a unei grădiniţe din Curtea de Arges, un liceu din Câmpulung Muscel şi o grădiniţă din comuna Budeasa.

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este acuzat şi de luare de mită. Demnitarul ar fi luat bani de la Cornel Penescu pentru a comanda mai multe pachete de sărbători de la supermarketurile pe care le deţine omul de afaceri. Informaţia a ieşit la iveală în urma interceptărilor realizate în 2006 şi 2007.

 

×
Subiecte în articol: primari Constantin Nicolescu DNA audieri
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close