Antena 3 CNN Actualitate Puteri sporite pentru poliţişti şi procurori: acces cu forţa în orice locuinţă sau sediu fără mandat

Puteri sporite pentru poliţişti şi procurori: acces cu forţa în orice locuinţă sau sediu fără mandat

În ediția de sâmbătă seara la emisiunea Descoperiți de la Antena 3 au fost prezentate 3 proiecte care dau puteri sporite poliţiştilor şi procurorilor, plus mai multă închisoare pentru cetăţeni.

Puteri sporite pentru poliţişti şi procurori: acces cu forţa în orice locuinţă sau sediu fără mandat
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    18 Dec 2021   •   23:37

Primul este un proiect de lege iniţiat de Guvernul Cîţu şi trimis în Parlament pe ultima sută de metri înainte de moţiunea de cenzură respectiv, furnizorii de servicii de comunicații interpersonale trebuie să dea acces pentru interceptarea conversațiilor din toate mediile, acces la comunicații criptate, acces la toate resursele în vederea copierii datelor.

Al doilea proiect care este făcut de MAI, dar trimis tot de Guvernul Cîţu în Parlament care oferă acces cu forţa în orice locuință/sediu de firmă fără mandat, când este căutată o persoană dispărută.

Iar al treilea proiect este al Guvernului Ciucă şi al noului ministru de Finanțe care prevede închisoare de la 1 la 5 ani pentru neplata impozitelor în termen de 60 de zile.

Puteri sporite pentru poliţişti şi procurori: acces cu forţa în orice locuință sau sediu fără mandat

Întrebat ce părere are despre aceste proiecte mai ales despre al doilea, avocatul Adrian Cuculis a spus:

„Cred că mai tare decât asta este informația transmisă de către Poliţie că de fapt nu este o percheziție, ci o verificare. Intruziunea în viaţa românilor este din ce în ce mai bogată.(...) Este o dorinţă nestăvilită de a avea acces la tot.(...) Sunt convins că vom avea de a face cu mai multe abuzuri", a spus avocatul Adrian Cuculis la emisiunea Descoperiți de la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: proiecte politisti procurori
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close