Antena 3 CNN Actualitate Trei proteste la Sibiu în ziua Summitului. ONG-urile încearcă să scoată oamenii în stradă

Trei proteste la Sibiu în ziua Summitului. ONG-urile încearcă să scoată oamenii în stradă

Trei proteste la Sibiu în ziua Summitului. ONG-urile încearcă să scoată oamenii în stradă
Sursa foto: foto- captură Antena 3
09 Mai 2019   •   12:18

Trei proteste au loc la această oră la Sibiu în paralel cu Summitul Uniunii Europene. Reprezentanţii mai multor ONG-uri încearcă să atragă atenţia asupra unor probleme pe care le consideră importante - schimbările climatice, unirea cu Republica Moldova sau drepturile omului.

„Ce ne dorim? Protejarea climei. Când vrem acest lucru? Acum!”, se aud protestatarii strigând. 

„Am venit aici să tragem un semnal de alarmă și să arătăm că nu există un viitor fără o climă sănătoasă. Trebuie să luăm măsuri urgente pentru a proteja clima. Când vorbim de viitorul Europei, vorbim de viitorul tututor, de la viitorul liderilor până la viitorul copiilor”, a spus un protestatar. 

Mircea Geoană, fostul ministru de Externe- „E un moment frumos, important pentru România. E regretabil că nu reușim să arătăm măcar pentru câteva zeci de ore o față mai unită în fața Europei, dar asta nu trebuie să umbrească semnificația acestui summit. E adevărat că e un summit informal, nu așteptăm lucruri dramatice să fie adoptate astăzi. E începutul unei conversații despre agenda strategică a Europei pentru următorii cinci ani de zile, mandatul de cinci ani al Parlamentului European, care va fi ales în câteva zile”. 

 

×
Subiecte în articol: strada Sibiu proteste
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close