Antena 3 CNN Actualitate Trei răniţi şi 10 locuinţe afectate, în urma unei explozii. Un bloc întreg a fost evacuat

Trei răniţi şi 10 locuinţe afectate, în urma unei explozii. Un bloc întreg a fost evacuat

Trei răniţi şi 10 locuinţe afectate, în urma unei explozii. Un bloc întreg a fost evacuat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Noi 2012   •   08:10

Trei persoane au fost rănite grav şi zece garsoniere au fost afectate, în urma unei explozii produse vineri dimineaţă, în jurul orei 4.00, la parterul unui bloc din oraşul Bumbeşti Jiu, informează Mediafax.

Deflagraţia s-a produs la o garsonieră de la parterul unui bloc, cel mai probabil în urma unei acumulări de gaze, locuinţa fiind încălzită cu un convector pe gaze, potrivit primarului oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru.

Edilul spune că trei persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, printre care şi proprietarul garsonierei la care s-a produs explozia. Bărbatul respectiv, în vârstă de 43 de ani, a suferit arsuri pe jumătate din corp, fiind trasferat cu o ambulanţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

La Târgu Jiu au rămas internaţi o femeie de 53 de ani şi un pompier de 38 de ani, locatar al uneia dintre garsonierele afectate de explozie. Bărbatul are răni grave din cauza cioburilor care l-au tăiat, el fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

Pereţi ai garsonierelor de la parterul blocului au fost desprinşi din structura de rezistenţă, întreaga clădire fiind evacuată de pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Suflul exploziei a afectat şi garsoniere de la parterul unui bloc aflat în vecinătate, paralel cu cel la care s-a produs deflagraţia.

Explozia nu a fost urmată de un incendiu, dar pompierii au debranşat clădirea de la reţelele de apă, energie şi gaze.

Zona a fost izolată, iar o comisie tehnică va stabili, în cursul zilei de vineri, dacă blocul mai poate fi locuit sau persoanele evacuate vor trebui să rămână în continuare la rude.




×
Subiecte în articol: explozie raniti acumulare de gaze
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close