Antena 3 CNN Actualitate A luat trenul 800 km ca să se vaccineze. Bărbatul a mers de la Constanța până la Arad pentru a se imuniza mai repede

A luat trenul 800 km ca să se vaccineze. Bărbatul a mers de la Constanța până la Arad pentru a se imuniza mai repede

Un bărbat din Constanța a mers tocmai până la Arad ca să se vacineze împotriva coronavirusului. Bărbatul își dorea să se imunizeze cât mai repede și doar în capătul țării,  la Arad, a mai găsit loc.

A luat trenul 800 km ca să se vaccineze. Bărbatul a mers de la Constanța până la Arad pentru a se imuniza mai repede
de Andreea Cigolea    |    21 Mar 2021   •   11:50

Constănțeanul s-a programat în luna ianuarie, pe platforma de vaccinare, în momentul în care s-a deschis campania de vaccinare pentru cei din etapa a II-a, lucrători din domenii esențiale și bolnavi cronici. Bărbatul și-a dorit să se vaccineze cât mai repede, dar nu a găsit loc decât la Arad, atunci când a dorit să se programeze. 

Astfel, s-a prezentat la Arad în ziua programării la vaccin, după ce călătorise cu trenul 800 km,  informează Aradon. 

”Am avut, într-adevăr, la începutul lunii martie, o persoană venită tocmai din Constanța, pentru a se vaccina la Arad. Acesta nu este, însă, un caz singular. Zilnic avem persoane din alte județe care vin la noi, în urma programării prin intermediul platformei. Cei mai mulți sunt din județul Timiș – avem zile când aproape jumătate dintre cei pe care îi vaccinăm sunt din Timiș – dar vin și din Bihor sau Bistrița.

Centrul de vaccinare din Grădiște a fost destul de greu încercat din punctul de vedere al patologiilor: am avut pacienți cu boli rare, alergii, boli autoimune, care au venit să se vaccineze la noi și nu știam dacă vor avea reacții adverse – și mai ales de ce natură – post vaccinare. Dar nu am au fost evenimente deosebite, cu toate că eram pregătiți să intervenim cu medicație de toate felurile, dar și aparatură performantă, dacă ar fi fost necesar”, a declarat coordonatorul centrului de vaccinare, medicul epidemiolog Lenuța Timiș.

×
Subiecte în articol: vaccin
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close