Antena 3 CNN Actualitate Tren deraiat la Craiova. Berceanu: Există posibilitatea să fi fost o mână criminală (VIDEO)

Tren deraiat la Craiova. Berceanu: Există posibilitatea să fi fost o mână criminală (VIDEO)

Tren deraiat la Craiova. Berceanu: Există posibilitatea să fi fost o mână criminală (VIDEO)
Sursa foto: tren
21 Sep 2009   •   09:58

Circulaţia este întreruptă între Craiova şi Caracal după ce un tren accelarat Timişoara-Bucureşti a deraiat. Opt vagoane, cu 200 de călători la bord, au sărit de pe şine, iar 13 persoane au fost transportate la spital. Una singură mai este internată. Majoritatea călătorilor au fost îmbarcaţi în autobuze, au ajuns în Caracal şi au fost preluaţi de un rapid care ajunge în Capitală la 9.30.

Acceleratul 1692 venea de la Timişora şi se îndrepta spre Bucureşti. În dreptul localităţii Cârcea din judeţul Dolj, opt din cele 9 vagoane au deraiat. Cei aproximativ 300 de pasageri care se aflau în garnitură au fost evacuaţi cu ajutorul jandarmilor.

Mecanicul trenului spune că nu înţelege cum s-a produs accidentul. O anchetă a fost deschisă în acest caz pentru a se stabili cauzele accidentului.



Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declară că, în urma primelor constatări la faţa locului, nu este exclusă posibilitatea ca accidentul să fi fost provocat intenţionat. "După primele aprecieri ale celor din echipele care au venit să facă vreificări, se pare că este un act intenţionat. Se pare că au fost desfăcute nişte buloane. Nu se pune problema că vroia să fure ceva, pentru că alături era o bucată de şină veche. Pe distanţe mari şina este sudată. S-a desfăcut o eclisă care prinde două porţiuni de şină. A fost desfăcut de cineva care ştie cum trebuie să facă pentru ca trenul să nu poată să treacă fără să se întâmple un accident" a spus Berceanu, care declara că la faţa locului s-a găsit şi un bidon cu ulei şi câteva şuruburi care au fost desfăcute din calea ferată.

Potrivit lui Constantin Axinia, subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor, autorul ar putea veni din domeniul feroviar. ?Trebuie să fie cineva care cunoaşte efectiv ce efect poate avea acest lucru. S-a urmărit treaba asta, pentru că noaptea nu se verifică şinele? a declarat acesta pentru Antena 3.



Un fost angajat al CFR Craiova este suspectat că a provocat deraierea trenului accelerat Timişoara-Bucureşti. Bărbatul, bănuit că ar avea probleme psihice, este audiat, alături de un al doilea bărbat, de poliţişti şi procurori. Potrivit jurnalistului de investigaţii Lidia Mitchevici, fostul angajat CFR locuieşte în apropiere de locul unde s-a produs accidentul, iar în momentul în care oamenii legii au ajuns la locuinţa sa, el era treaz şi se uita la televizor.

Potrivit Ministrului, circulaţia pe un fir va fi degajată în următoarele 24 de ore, pe celălalt fir fiind nevoie însă de lucrări mai ample. Paguba se ridică la cinci milioane de euro.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tren deraiat Timisoara sine cale ferata
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close