Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care angajaţii CFR au intervenit cu prăjina pentru a scoate un tren ucrainean dintre cablurile de electricitate din Maramureş

Momentul în care angajaţii CFR au intervenit cu prăjina pentru a scoate un tren ucrainean dintre cablurile de electricitate din Maramureş

Un angajat CFR din Maramureş a intervenit ieri cu o prăjină pentru a scoate dintre cablurile de electricitate primul tren din Ucraina, care a intrat în România prin Maramureș, după 16 ani.

Momentul în care angajaţii CFR au intervenit cu prăjina pentru a scoate un tren ucrainean dintre cablurile de electricitate din Maramureş
Sursa foto: Facebook | Sorin Hotea
de Ioana Mircea    |    23 Feb 2023   •   14:36

Trenul din Ucraina care a intrat după 16 ani în Maramureş s-a prins în cablurile de electricitate de pe stâlpi. Ca să salveze situația un angajat CFR a ridicat cablurile cu o prăjină, cât timp a trecut garnitura pe sub ele. 

Un bărbat a surprins momentul şi a postat mai multe fotografii şi clipuri video pe Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Moment istoric azi, 22 februarie 2023: pe calea ferată Câmpulung la Tisa (frontiera cu Ucraina) - Sighet a trecut un tren ucrainean după mai bine de 15 ani de când acest tronson de cale ferată (CFR 411 sau 429) a fost abandonat. Au fost mici surprize, dar trenul a ajuns cu bine în gara Sighet și a plecat mai departe spre Valea Vișeului", a scris bărbatul pe Facebook.

Citeşte şi: Cum arată trenul cu care Joe Biden a călătorit în Ucraina

Ultima oară când a trecut un tren prin Gara Câmpulung la Tisa a fost pe 17 octombrie 2007. În acea zi, la controlul vamal, au fost descoperite mai multe cartușe cu țigări, iar autoritățile române au vrut să confiște garnitura cu totul. De atunci şi până ieri prin acea gară nu a mai trecut niciun tren.

Gara din Câmpulung la Tisa a fost modernizată în 2012. Investițiile s-au ridicat la suma de 2,2 milioane de lei, "în vederea aderării României spaţiul Schengen", motivau la vremea aceea reprezentanții CFR Infrastructură, potrivit digi24.ro.

×
Subiecte în articol: Maramureș Ucraina
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close