Antena 3 CNN Actualitate Un tren de marfă a deraiat între Craiova și Caracal! Zece vagoane sunt răsturnate pe calea ferată

Un tren de marfă a deraiat între Craiova și Caracal! Zece vagoane sunt răsturnate pe calea ferată

Un tren de marfă, a deraiat între Craiova și Caracal. Circulația feroviară este blocată, trenurile având întârzieri de peste două ore.

de Laura Dinu    |    16 Ian 2024   •   12:40

Update 12:40. Reparațiile pe liniile afectate de deraierea trenului de marfă, în noaptea de luni spre marți, între Craiova și Caracal, pot fi făcute doar după ridicarea vagoanelor, astfel încât încă nu poate fi estimat un interval pentru redeschiderea circulației, a transmis marți, CFR SA, potrivit Mediafax

„Dat fiind faptul că a fost afectată linia CF pe o porțiune de 100 m pe firul I, pe o porțiune de 200 m pe firul II, au fost distruse 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp LC și având în vedere faptul că reparațiile pot fi efectuate doar după ridicarea vagoanelor deraiate, în prezent nu putem estima un interval de timp pentru redeschiderea circulației feroviare în zona respectivă”, arată compania.

La fața locului se află echipe de intervenție, care acționează pentru repunerea pe șină a vagoanelor deraiate, asigurarea gabaritului, remedierea defecțiunilor și repunerea sub tensiune a liniei de contact. Sunt la fața locului două macarale de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor, două utilaje multifuncționale, o drezină de linie care va asigura transportul materialelor pentru reîntregirea suprastructurii și două drezine pantograf care vor acționa pentru repunerea tensiunii.

În acest moment, circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova.

Aceste măsuri vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova în stația CF Leu.

Accident feroviar noaptea trecută, între Craiova și Caracal

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 01:30 pe relația Craiova - Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă. 

La intrarea în stația CF Leu, peste macaze, 5 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat, iar alte 10 s-au răsturnat. Trenul, care aparține operatorului privat de marfă Global Rail Solutinons, avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta – Roșiori Nord. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Compania face precizarea că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate și răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiții de siguranță. 

În acest moment circulația trenurilor se va realiza pe rute alternative: Craiova – Piatra Olt – Caracal, anunță CFR SA. 

Compania precizează că evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

×
Subiecte în articol: tren deraiat Caracal Craiova
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close