Antena 3 CNN Actualitate Tren oprit în gară, cuprins de flăcări. Zeci de călători s-au autoevacuat; o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale

Tren oprit în gară, cuprins de flăcări. Zeci de călători s-au autoevacuat; o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale

Tren oprit în gară, cuprins de flăcări. Zeci de călători s-au autoevacuat; o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale
26 Noi 2019   •   23:03

UPDATE. La sosirea pompierilor, în jur de 50 de călători se autoevacuaseră din tren, iar focul se manifesta la ultimele două vagoane ale garniturii. Din estimările şefului de tren, în cele cinci vagoane se aflau aproximativ 100 de călători. 

Potrivit ISU Teleorman, o singură persoană a necesitat îngrijiri medicale. Şeful de tren s-a intoxicat uşor cu fum în timp ce intervenea pentru decuplarea vagoanelor. Acestuia i s-a administrat oxigen, fiind în afara oricărui pericol.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a unui vagon. 

O parte dintre călători au fost preluaţi de două microbuze ale ISU Teleorman şi transportaţi în Gara CFR Roşiori Nord, iar ceilalţi pasageri, aflaţi în vagoanele neafectate de incendiu, îşi vor continua călătoria, o locomotivă preluând garnitura spre destinaţie.

Știre inițială 

Un incendiu uriaș a izbucnit la un tren de călători din gara Măldăeni, din județul Teleorman. 

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de salvatori. Focul se manifestă la două vagoane ale trenului. 

Aproximativ 50 de călători s-au autoevacuat din tren. Din fericire, nu există nicio victimă în urma incidentului. 

Traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Măldăieni și Mihăești.  

"Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, informeză că circulația feroviară este oprită la această oră între stațiile Măldăieni - Mihăești din cauza unui incendiu izbucnit la ultimele două vagoane din compunerea trenului IR 1825, care circulă în relația București Nord - Târgu Jiu.

Cele două vagoane au fost decuplate de la garnitură, fiin de asemenea avizate organele abilitate de intervenție.

Circulația trenurilor rămâne închisă pe ambele fire până la finalizarea operațiunilor de intervenție, iar după stingerea incediului traficul va fi reluat cu tracțiune Diesel doar pe un singur fir, pentru ambele sensuri de circulație, deoarece este necesară și intervenția echipelor de specialitate ale CFR SA pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică pe ambele fire de circulație.

La această oră următoarele 5 trenuri de călători au fost oprite temporar, pe perioada intervențiilor desfășurate de organele abilitate, în stațiile adiacente:

R 9307, circulă în relația Roșiori Nord - Craiova, staționează în Măldăieni

IR 1693, circulă în relația București Nord - Timișoara Nord, staționează în Roșiori Nord

IR 15935-2, circulă în relația Craiova - Brașov, staționează în Radomirești

IR 1522, circulă în relația Păușa - București Nord, staționează în Radomirești

IR 1835, circulă în relația București Nord - Cluj, staționează în Roșiori", a transmis purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan. 

 

Revenim cu mai multe detalii. 

×
Subiecte în articol: calatori flacari gara tren
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close