Antena 3 CNN Actualitate Trenul regal, în călătorie simbolică prin ţară, de Ziua Naţională a României

Trenul regal, în călătorie simbolică prin ţară, de Ziua Naţională a României

Trenul regal, în călătorie simbolică prin ţară, de Ziua Naţională a României
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Dec 2014   •   20:34

Membrii Familiei Regale au marcat Ziua Naţională a României printr-o călătorie simbolică cu trenul regal de la Sinaia la Bucureşti. Călătoria a început ieri şi, după o noapte petrecută la Sinaia, Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat înapoi spre Bucureşti.

Alteţele Lor Regale au fost însoţite pe parcursul călătoriei de principele Nicolae şi Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei.

Familia Regală a fost întâmpinată la Bucureşti cu urale şi cu flori. Aleteţele Regale s-au declarat încântate de călătoria făcută şi au susţinut că şi anul viitor vor repeta experienţa şi anul viitor.

Principesa Margareta a coborât din tren cu un buchet de flori în culorile drapelului naţional.


Foto: Agerpres

Chiar dacă la Sinaia au fost -5 grade Celsius, zeci de oameni au venit special pentru a-i vedea de Ziua Naţională pe membrii familiei regale. Pentru câteva minute Principesa Margareta si Principele Radu au poposit pe peronul gării, alături de principele Nicolae şi Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei.

Pe parcursul călătoriei, trenul regal a oprit în mai multe gări. La Buzău, peste o mie de oameni i-au întâmpinat cu emoţie pe membrii familiei regale. Principesa Margareta şi principele Radu au fost primiţi cu pâine şi sare pe covorul roşu şi copiii le-au dat flori.

Călătoria de 1 Decembrie a trenului regal este un omagiu adus suveranilor României Mari, Regele Ferdinand şi Regina Maria şi un prilej pentru membrii familiei regale de a se întâlni cu românii.


Foto: Agerpres

×
Subiecte în articol: familia regala 1 Decembrie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close