Antena 3 Actualitate Trenuri oprite pe trasee, în urma grevei spontane la CFR. Trenul internaţional Korona, printre garniturile afectate

Trenuri oprite pe trasee, în urma grevei spontane la CFR. Trenul internaţional Korona, printre garniturile afectate

22 Mar 2017   •   09:20
Trenuri oprite pe trasee, în urma grevei spontane la CFR. Trenul internaţional Korona, printre garniturile afectate
Sursa foto: Foto: Agerpres

Trei trenuri, dintre care unul internaţional, sunt oprite în staţii din Harghita, în urma grevei spontane declanşate miercuri de angajaţii CFR, nemulţumiţi de nivelul salariilor şi de inechităţile din grila de salarizare. 

Liderul de sindicat Cosmin Sorin Micloş a declarat pentru AGERPRES că angajaţii au venit la serviciu, au semnat condica, dar refuză să lucreze, din cauza faptului că nu există un contract colectiv de muncă, iar inechităţile din grila de salarizare sunt foarte mari. 

'Am făcut grevă spontană, nu avem contract colectiv de muncă, s-a ajuns la situaţia în care un soldat ia mai mult decât un ofiţer, dacă ar fi să ne raportăm la Armată. Adică eu, impiegat de mişcare, cu 16 ani vechime, impiegat care concură la siguranţa circulaţiei iau mai puţin decât un acar, care este, efectiv, este un 'soldat' în CFR. (...) Sunt inechităţi, s-au încălcat clasele de salarizare. (...) 40 la sută din angajaţii CFR suntem la salariul minim pe economie. Asta e principala problemă, că nu avem contract colectiv de muncă, este o degringoladă, vine unul care se angajează acum şi ia cât unul cu 20 de ani vechime', a explicat Cosmin Sorin Miclos. 

Potrivit sursei citate, în staţiile din Harghita sunt oprite trei trenuri care, la momentul declanşării grevei se aflau în mişcare. Este vorba de trenul internaţional Korona, care vine de la Budapesta, oprit în staţia Izvoru Olt şi de două trenuri Regio, care se află în staţiile Sâncrăieni şi Tuşnad Sat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
CFR
Parteneri
x close