Antena 3 CNN Actualitate Astrid Fodor poate deveni primar al Sibiului, după ce a câştigat apelul în instanţă!

Astrid Fodor poate deveni primar al Sibiului, după ce a câştigat apelul în instanţă!

Primarul ales al Sibiului, Astrid Fodor, a fost validată în funcţie, marţi, de Tribunalul Sibiu, care a judecat apelul la decizia Judecătoriei care, pe fond, a invalidat mandatul acesteia pentru incompatibilitate.

Astrid Fodor poate deveni primar al Sibiului, după ce a câştigat apelul în instanţă!
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    27 Oct 2020   •   14:26

Magistrații Tribunalului Sibiu au admis, în cursul zilei de marți, apelul depus de Astrid Fodor împotriva încheierii Judecătoriei Sibiu, din 16 octombrie, prin care instanța de fond a decis că Fodor nu mai poate ocupa un nou mandat de primar ca urmare a unei stări de incompatibilitate constatată în perioada 2012 – 2014.

Decizia Tribunalului Sibiu este definitivă, prin urmare este așteptată ședința de investire a lui Astrid Fodor, alături de noul Consiliu local al Sibiului, transmite Mediafax.

„Admite apelul firmulat de intervenienta Fodor Astrid Cora împotriva încheierii civile 4411/16.10.2020 pronunțată de Judecătoria Sibiu pe care o schimbă în tot, în sensul că admite cererea formulată de petentul Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu și, în consecință, validează mandatul de primar al municipiului Sibiu al doamnei Fodor Astrid Cora, declarată aleasă la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. (...) Decizia este definitivă”, transmite purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Elena Prundaru.

Astrid Fodor, aleasă cu 43,05% din voturile sibienilor

Astrid Fodor a candidat, pe 27 septembrie, pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, câştigând alegerile cu 43,05%, fiind urmată de candidatul liberal, Adrian Bibu, care a obţinut 31,13% din voturi, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Judeţean.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat recent că a comunicat către entităţile care validează mandatele aleşilor locali date şi informaţii referitoare la candidaţii la alegerile locale care se află sub interdicţia de trei ani de a ocupa o funcţie eligibilă, în conformitate cu art. 25 din Legea nr. 176/2010.

Astrid Cora Fodor a fost declarată incompatibilă, după ce Instanța Supremă a dat câștig de cauză ANI, printr-o decizie dată în mai 2019. Starea de incompatibilitate a fost constatată când Fodor era viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis.

Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 - 3 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal" Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

×
Subiecte în articol: Sibiu Astrid Fodor Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close