Antena 3 CNN Actualitate Tribunalul Argeş, luat cu asalt de pensionari. Oamenii îşi vor înapoi banii plătiţi la CAS

Tribunalul Argeş, luat cu asalt de pensionari. Oamenii îşi vor înapoi banii plătiţi la CAS

Tribunalul Argeş, luat cu asalt de pensionari. Oamenii îşi vor înapoi banii plătiţi la CAS
Sursa foto: Foto: desteptarea.ro
de M.Z.    |    18 Apr 2012   •   14:10

Sute de pensionari s-au aşezat la coadă la tribunal, pentru a-şi primi înapoi banii plătiţi pentru CAS. După ce Curtea Constituţională a decis că cei cu pensii mai mici de 740 de lei nu vor mai plăti impozitul, oamenii vor să obţină înapoi sumele deja oprite.

Activitatea registraturii instanţei din Argeş a fost deja aproape blocată. Miercuri încă de dimineaţă, oamenii au format cozi în faţa Tribunalului Argeş. Ca să evite blocarea holurilor, şefii instanţei au decis ca pensionarii să rămână afară şi în clădire să intre numai câte zece persoane odată. Pentru că programul este doar până la prânz, mulţi dintre cei care s-au aşezat azi la coadă nu au apucat să îşi ceară drepturile.

Deja personalul arhivei Tribunalului Argeş a fost suplimentat, din cauza activităţii intense. După cererile pensionarilor, volumul de muncă s-a dublat.

"Frecvenţa este de 1.000 de cereri pe zi, este cu mult peste logistica de care noi dispunem. Noi primeam până acum 100 de cereri pe zi", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Argeş, Ion Fundătureanu.

Deja, termenele date pentru pensionarii care au reuşit să îşi depună cererile au ajuns în toamnă, iar cei care le depun de astăzi vor ajunge să se judece cu statul abia anul viitor. Asta înseamnă că oamenii ar putea să îşi primească banii, cel mai devreme peste doi ani.




×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close