Antena 3 CNN Actualitate Nepotul lui Băsescu, victorie în instanță. Ce a obținut Dragoş Băsescu

Nepotul lui Băsescu, victorie în instanță. Ce a obținut Dragoş Băsescu

Nepotul lui Băsescu, victorie în instanță. Ce a obținut Dragoş Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Iun 2016   •   08:33

Tribunalul Bucureşti a admis o cerere a lui Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, de sesizare a Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate, vizând articolul din Codul penal care incriminează traficul de influenţă, mai exact sintagma ”lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public”, potrivit agerpres.ro

"Admite cererea formulată de inculpatul Băsescu Dragoş - prin apărător ales - de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia vizând dispoziţiile art.291 Cp, respectiv neconstituţionalitatea sintagmei 'lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public'. Înaintează prezenta încheiere Curţii Constituţionale pentru a decide asupra excepţiei invocate", se arată în hotărârea pronunţată de Tribunalul Bucureşti. 

Articolul 291 din Codul penal prevede, în primul alineat, că "pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani". 

Dragoş Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 26 octombrie 2015, sub acuzaţia de trafic de influenţă

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi omul de afaceri Ciprian Nistor, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în altă cauză, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Citiți și 

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, pe 16 iunie, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

×
Subiecte în articol: Dragoş Băsescu mircea basescu
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close