Antena 3 CNN Actualitate Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Marius Petcu de eliberare din arest

Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Marius Petcu de eliberare din arest

Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Marius Petcu de eliberare din arest
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Mai 2011   •   19:27

Cererea liderului sindical Marius Petcu, de eliberare din arest sub control judiciar, a fost respinsă, miercuri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, informează Agerpres. Decizia nu este defintivă.

În acest dosar, Petcu este acuzat de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată. Liderul sindical susţine însă că este nevinovat.

Miercuri, la primul termen al procesului, Marius Petcu a spus că vrea să se întoarcă la familie şi, dacă va fi liber, nu va influenţa desfăşurarea procesului, pentru că toate probele procurorilor se află la dosarul aflat în instanţă.

Dosarul a fost amânat pentru 8 iunie.

În rechizitoriul DNA se arată că, în perioada septembrie 2009 - martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas România, Petcu a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând aproximativ 1.400.000 lei, în schimbul atribuirii către acea societate a unui contract de execuţie lucrări.

De asemenea, pe 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, de la aceeaşi persoană denunţătoare, posesia unui imobil situat în staţiunea Predeal, în valoare de circa 535.000 lei.

Marius Petcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie pe 24 martie, după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie.

După o zi, Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea procurorilor de luare a măsurii arestării preventive pentru 29 de zile a inculpatului.

Ulterior, pe 31 martie, ICCJ a admis recursul DNA şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Petcu.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close