Antena 3 CNN Actualitate Tribunalul Bucureşti judecă cererea de amânare a executării pedepsei în cazul Adrian Năstase

Tribunalul Bucureşti judecă cererea de amânare a executării pedepsei în cazul Adrian Năstase

Tribunalul Bucureşti judecă cererea de amânare a executării pedepsei în cazul Adrian Năstase
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Iun 2012   •   09:15

Tribunalul Bucureşti va judeca joi cererea de amânare a executării pedepsei în cazul fostului premier Adrian Năstase, informează Agerpres.
   
Iniţial, Tribunalul Bucureşti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pe această cerere, însă instanţa a admis o solicitare a avocaţilor de preschimbare a termenului de judecată.
   
Separat de acest dosar, avocatul lui Adrian Năstase, Ioan Cazacu, a anunţat, luni, că a depus o cerere de contestaţie în anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii“.
   
Potrivit lui Cazacu, contestaţia în anulare este o cale extraordinară ce se formulează după ce o hotărâre rămâne definitivă, care poate fi contestată numai în anumite puncte prevăzute de legea penală, unul dintre aceste puncte fiind prescripţia răspunderii penale. Consecinţa acestei acţiuni poate fi redeschiderea cazului cu privire la acel aspect - dacă în cauză, de exemplu, faptele sunt prescrise din punct de vedere al răspunderii penale.
   
Adrian Năstase a fost externat marţi seara din Spitalul de Urgenţă Floreasca şi dus cu o ambulanţă la Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a decis că nu există niciun impediment pentru ca Poliţia să pună în executare mandatul de încarcerare emis pe numele fostului premier.
   
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii.“


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close