Antena 3 CNN Actualitate Tricouri din bumbac... fără urmă de bumbac. Producătorii români îşi bat joc de populaţie, din nou

Tricouri din bumbac... fără urmă de bumbac. Producătorii români îşi bat joc de populaţie, din nou

Tricouri din bumbac... fără urmă de bumbac. Producătorii români îşi bat joc de populaţie, din nou
Sursa foto: foto: catchy.ro
13 Mar 2012   •   20:43

Tricouri din bumbac, fără urmă de bumbac. E cea mai nouă ofertă pe piaţa românească, descoperită de Protecţia Consumatorului. Pentru a câştiga mai mult, producătorii fac haine aproape din orice şi nu ţin cont nici de lege şi nici de sănătatea noastră.

Orice comerciant jură că marfa lui este de calitate. Iar cele mai multe dintre etichete confirmă. Numai că, o banală analiză de laborator arată cu totul altceva.  Un articol pentru copii mici care ar trebui să aibă 100% bumbac este făcut din 100% poliester. Alt  tricou pentru copii a cărui inscripţie de pe etichetă indică 65 la suta bumbac, în urma analizei a rezultat 16 la sută bumbac. De asemenea, o cămaşa bărbătească care pe etichetă avea 100 la sută bumbac,  după analiza s-a constatat că are 89 la sută.

 Au fost verificaţi peste o mie de operatori economici care comercializează astfel de produse, dintre ei aproape nouă sute au fost descoperiţi cu diverse lucruri neconforme şi aici precizăm că s-au aplicat peste 760 de amenzi, valoarea lor fiind de aproape doua milioane lei.

Şi nu doar că plăteşti ce nu face, dar te trezeşti şi cu probleme de sănătate, dacă ceea ce porţi e mai mult fibră sintetică decât naturală.

O persoana alergică, poate face o iritaţie cu mâncărime de piele, pielea se înroşeşte, face nişte vezicule cu lichid în forma mai acută şi mai severă a dermatitei, leziuni care cedează sub tratament sau lasa cicatrici.

Bumbacul a atins în 2010 maxime istorice. La bursa din New York un kilogram ajunsese la aproape 3 dolari, cel mai mare preţ din istoria de 140 de ani a bursei. Şi de atunci, hainele făcute din fibra naturală şi-au crescut preţul. Au rămas ieftine doar hainele... cu bumbac doar pe etichetă.



×
Subiecte în articol: protectia consumatorului
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close