Antena 3 CNN Actualitate Un trio de lăutari cu Iohannis la acordeon, Ciolacu la orgă și Dragnea la țambal s-a viralizat pe internet. Expert în comunicare: "Până la alegeri, s-ar putea să se rafineze și mai tare!"

Un trio de lăutari cu Iohannis la acordeon, Ciolacu la orgă și Dragnea la țambal s-a viralizat pe internet. Expert în comunicare: "Până la alegeri, s-ar putea să se rafineze și mai tare!"

Imagini care s-au viralizat în ultimele zile pe rețelele sociale înfățișează un trio de lăutari în plină activitate: Klaus Iohannis la acordeon, Marcel Ciolacu la orgă electronică și Liviu Dragnea la țambal.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2023   •   16:07

Potrivit Antena 3 CNN, este vorba despre un clip generat cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Imaginile create de software-ul AI pentru cei trei politicieni înfățișează variante mult mai tinere ale acestora.

Muzica instrumentală interpretată de alter ego-urile lui Iohannis, Ciolacu și Dragnea este de origine populară, specifică petrecerilor.

Versiunea digitală a președintelui își menține o figură impasibilă, ca și originalul, în timp ce apasă clapele acordeonului.

Clona electronică a lui Ciolacu poartă un tricou alb pe care scrie "Vagabond" și dă impresia unei relaxări totale, în vreme ce cântă la orgă.

Iar Dragnea, tot cu tricou "Vagabond", dar negru, zâmbește la un moment dat, în timp ce face să sune corzile țambalului.

Citește și: Primele imagini cu preşedintele Klaus Iohannis în turneul din Africa

Trebuie precizat că, potrivit informațiilor din surse deschise, Klaus Iohannis din realitatea materială a avut anumite înclinații muzicale în tinerețe când, după propriile mărturisiri, cânta în corul liceului.

De asemenea, fostul lider al PSD a cântat la tobe, în studenție, într-o trupă rock.

În ceea ce-l privește pe Marcel Ciolacu, preferințele și conexiunile muzicale ale acestuia nu sunt, momentan, elucidate.

Banalizarea acestor creații digitale cu ajutorul Inteligenței Artificiale prezintă, evident, riscuri: relativ recent, a făcut furori pe internet un astfel de clip, în care "Președintele Volodimir Zelenski", costumat în dansator erotic, își făcea să vibreze pectoralii și părțile intime.

Expert în comunicare: Inteligența Artificială e o sabie cu două tăișuri

"E încă devreme să știm unde vor ajunge aceste creații, dar până la alegeri s-ar putea să se rafineze și mai tare. E ca și cu dinamita sau praful de pușcă: atunci când au fost ele inventate, puteai să sapi tuneluri, dar s-au făcut imediat și obuze. În fizica nucleară, când a ajuns să se descopere fisiunea nucleară, s-au făcut și reactoare pentru energie, dar s-au făcut și bombe nucleare, care au șters de pe de pe hartă orașe în câteva secunde.

Inteligența Artificială este tot o unealtă cu două tăișuri. Depinde doar de intenție, de etică, de responsabilitatea celui care o folosește. 

Poți să scrii mai repede o lucrare de disertație, să faci artă digitală, efecte speciale, filme, să diagnostichezi boli. Dar poți să faci și aceste deep fake-uri, din păcate, care sunt doar pasul următor, cu un video credibil, la fake news-urile care până acum aveau doar text și niște poze lucrate în Photoshop, care ne-au năpădit în ultimii ani (...)

Expert în comunicare: Dacă te duci cu clipuri deep fake la oameni cu educație puțină, efectul e foarte puternic

Și cred că dacă te duci la un target, la un grup-țintă, la niște oameni mai creduli, cu educație mai puțină, care cred că Pământul e plat, că dacii au făcut tuneluri energetice sub Bucegi, că ne-au băgat 5G în vaccinuri ș.a.m.d, efectul ăsta poate fi foarte puternic.

Știți cum se spune și la dvs. în presă: nimeni nu mai citește erata. 

Degeaba vii după aia și dai dezmințire și spui a fost un fake news. Prima impresie a rămas, e puternică și ai toate șansele ca cine a văzut primul film să nu vadă și dezmințirea.

Iar asta mi se pare că o să fie extraordinar de greu de reglementat prin lege", a spus la Antena 3 CNN expertul în comunicare Bogdan Naumovici.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close