Antena 3 CNN Actualitate Tripletă la Urgenţe: Raed Arafat, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea

Tripletă la Urgenţe: Raed Arafat, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea

Tripletă la Urgenţe: Raed Arafat, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    08 Feb 2014   •   20:58

Departamentul pentru situaţii de urgenţă la a cărui cârmă se află Raed Arafat va coordona echipajele de intervenţie de la cele mai simple situaţii - preluarea unui pacient cu febră până la salvarea victimelor unui accident aviatic.

Dar, în cazul unor calamităţi precum cutremur, inundaţii sau atentat terorist, două comitete de intervenţie conduse de vicepremierii Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea preiau comanda. Este vorba despre Comitetul pentru intemperii şi calamităţi şi cel al Situaţiilor de urgenţă speciale, a spus Raed Arafat, sâmbătă, la emisiunea Ediţie de week-end, de la Antena 3.



La rândul său, Raed Arafat va avea în subordine toate echipele pentru intervenţii în caz de urgenţă.

Departamentul pentru situaţii de urgenţă, coordonat de la MAI de Raed Arafat, va avea în continuare finanţare pentru activitatea din camerele de gardă, pentru salariile medicilor şi asistenţilor de la Ministerul Sănătăţii.

Secretarul de stat în MAI spune că nu vor fi probleme cu banii, pentru că o comisie de expertiză va face permanent legătura între cele două instituţii şi va asigura finanţarea corectă. În situaţii speciale, pentru ca lipsa banilor să nu afecteze activitatea sistemului de urgenţă, miniştrii de la Interne şi Sănătate vor răspunde directe de bugete.



×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close