Antena 3 CNN Actualitate Trombă marină în Delta Dunării, fenomenul meteo rar confundat cu o tornadă

Trombă marină în Delta Dunării, fenomenul meteo rar confundat cu o tornadă

Un fenomen meteorologic rar întâlnit până la noi în prezent a fost observat marţi, în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe. Este vorba despre o trombă marină pe care oamenii o pot confunda cu tornada, având în vedere că seamănă bine.

Trombă marină în Delta Dunării, fenomenul meteo rar confundat cu o tornadă
Sursa foto: Meteoplus/Facebook
de Denisa Nedelcu    |    24 Iun 2020   •   08:30

Meteorologii spun că acest fenomen meteorologic, tromba marină, apare ca urmare a diferenţelor mari dintre apa mării şi aer, dar se formează, totodată, şi pe fondul unei umidităţi crescute.

Umiditate mare a fost în ţara noastră în ultima perioadă, mai ales că în ultima săptămână a plouat torenţial în mai multe judeţe din ţară, a fost cod roşu de ploi la Vaslui şi au fost inundaţii în multe zone din ţară.

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie spun că, adesea, oamenii care nu cunosc fenomenele meteo confundă această trombă marină cu tornada, având în vedere că ele seamănă foarte bine.

Şi în prezent, suntem sub Cod galben de ploi, până joi la ora 10, când în zonele montane, precum şi în nordul, centrul, estul şi local în sudul ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

×
Subiecte în articol: trombă marină sfantu gheorghe
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close