Antena 3 CNN Actualitate Trucul care vă scapă de călcatul hainelor. Nu vă ia mai mult de 5 minute

Trucul care vă scapă de călcatul hainelor. Nu vă ia mai mult de 5 minute

Călcatul reprezintă o povară pentru majoritatea gospodinelor. Pentru că, să fim serioși, nu este ușor să stai în picioare ore întregi, într-o căldură groaznică și să calci munți de haine.

Trucul care vă scapă de călcatul hainelor. Nu vă ia mai mult de 5 minute
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    14 Iun 2022   •   15:00

Există însă un truc ce vă poate scăpa de călcatul hainelor. Sau cel puțin de o parte din ele. Ne referim aici la modul în care le întindeți. Hainele trebuie scoase din mașină imediat ce ciclul de spălare a luat sfârșit. Înainte de a le întinde, scuturați-le bine. După care prindeți-le cu cleștișori din locuri cât mai ascunse, (axilă sau lângă cusături), pentru a evita urmele lăsate de aceștia. Și încă ceva! Întindeți-le întotdeauna cu capul în jos, fără cute. Cu cât le întindeți mai drept, cu atât nu vor mai avea nevoie de fierul de călcat. Iar dacă spațiul vă permite, puneți-le la uscat pe umerașe!  

Pași pentru a vă ușura munca 

În cazul în care vi se pare de neacceptat să îmbrăcați hainele necălcate, călcați numai elementele esențiale. Lucruri precum lenjeria intimă, lenjeria de pat și prosoapele nu au nevoie să fie călcate.  

Cumpărați haine din țesături sintetice sau în amestec cu bumbac. Acestea se șifonează greu și nu au nevoie să fie călcate.  

Țesăturile naturale precum bumbacul, inul și mătasea tind să se șifoneze mult mai ușor. Evitați-le dacă doriți să scăpați de această activitate atât de neplăcută! 

Păstrați-vă hainele aranjate frumos în dulap. Poate sună ca un sfat din partea mamei pentru un copil. Însă multe haine se șifonează atunci când sunt îndesate în sertare sau dulapuri prea pline, sau chiar aruncate pe podea. Așadar, dacă hainele sunt aranjate frumos în dulap, nu va mai fi nevoie să le călcați înainte de a le purta. 

Evitați supraîncărcarea mașinii de spălat și a uscătorului. Acest lucru pune presiune mult prea mare asupra hainelor și creează cute greu de îndepărtat.  

Separați hainele ușoare de cele grele în mașina de spălat. Spălați și uscați împreună hainele grele, cum ar fi blugi și jachete, în loc să le amestecați cu haine mai ușoare. Maiourile, rochiile lejere și cămășile cu nasturi sunt mult mai ușoare și și șifonează atunci când alte haine grele pun presiune asupra lor.  

Aranjați sau puneți pe umeraș imediat hainele după uscare! Acest lucru le împiedică să se șifoneze stând înghesuite în cuvă sau în coș, scrie wikihow.com.

×
Subiecte în articol: haine
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close