Antena 3 CNN Actualitate Trupul lui Mihai, tânărul şofer român de TIR omorât în Franţa, nu poate fi adus în România

Trupul lui Mihai, tânărul şofer român de TIR omorât în Franţa, nu poate fi adus în România

Trupul lui Mihai, tânărul şofer român de TIR omorât cu o sabie, într-o parcare din Franţa, nu poate fi adus în România până la finalul anchetei de crimă desfăşurată de autorităţile franceze.

Trupul lui Mihai, tânărul şofer român de TIR omorât în Franţa, nu poate fi adus în România
Sursa foto: Facebook
de Alin Tarnovschi    |    20 Mai 2021   •   16:04

Mihai a fost ucis, în noaptea de 16 spre 17 mai, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa, în apropiere de Calais, sub ochii îngroziţi ai soţiei sale.

Tânărul şofer român de TIR a coborât din cabina camionului şi i-a spus soţiei sale, cu care lucra în echipaj, că merge până la toaletă. În momentul în care a coborât şi a mers în spatele cabinei, tânărul a fost atacat de un individ necunoscut înarmat cu o sabie.

Rănile suferite i-au fost fatale, iar potrivit unor surse, soţia lui Mihai a cerut ajutorul celorlalţi şoferi aflaţi în parcare, însă niciunul nu a coborât de frică să nu fie atacaţi.

În prezent, trupul lui Mihai se află la o morgă din Franţa şi nu poate fi adus în România decât după ce ancheta de crimă derulată de procurorii francezi va fi încheiată.

Anunţul a fost făcut de Oana Ursache, şefa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

"Este un caz de ucidere, asasinare, încă Procuratura nu a finalizat cercetările şi până când procurorul din Franţa nu va închide acest caz, nimeni nu poate prelua corpul neînsufleţit al lui Mihai, să îl trimită acasă.

Ceea ce nu spune presa din România şi cred că este fundamental este că Mihai era rezident în Spania şi lucra pentru o firmă de transport din Spania. Lucra cu un contract legal, nu putea fi altfel. La aceeaşi firmă lucrează şi partenera lui, ambii erau şoferi. Ea era al doilea şofer al TIR-ului.

Firma, noi nu ştim cum arată contractul de muncă semnat de Mihai cu firma respectivă, dar vă asigur, iar noi suntem în permanenţă în legătură cu consulatul de la Madrid şi cu secţia consulară a ambasadei noastre din Franţa, şi lucrurile acestea se desfăşoară cu rapiditate.

Mama șoferului român de TIR omorât în Franța, apel pentru aducerea lui acasă: ”Suntem săraci, o familie distrusă”

Probabil că firma, dacă toate clauzele sunt foarte clare, ţinând cont de tipul specific de accident prin care au trecut, el era în timpul exercitării slujbei lui, dacă nu există o chichiţă avocăţească prin care firma să nu îşi asume astfel de cheltuieli, ei se vor ocupa de toată această repatriere a trupului.

În 99% din cazuri, aşa cum am vorbit ieri la consulatul din Madrid, firma se ocupă. Nimeni, niciodată nu a rămas a nimănui, cel puţin în Europa. Întotdeauna s-au făcut repatrierile", a declarat Oana Ursache.

×
Subiecte în articol: şofer român de TIR Franta
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close