Antena 3 CNN Actualitate Trupul neînsuflețit al unei românce, blocat în Italia. Apelurile apropiaților pentru strângerea sumei necesară repatrierii, ignorate

Trupul neînsuflețit al unei românce, blocat în Italia. Apelurile apropiaților pentru strângerea sumei necesară repatrierii, ignorate

Trupul neînsuflețit al unei românce de 39 de ani din Olt, care îngrijea un bătrân din Italia, nu poate fi repatriat pentru că familia acesteia nu își permite să achite o parte din suma necesară procedurii, de 2.000 de euro. O reprezentantă a unei firme de pompe funebre strânge fonduri pentru a-i fi repatriat trupul, însă oamenii nu se grăbesc să doneze.

Trupul neînsuflețit al unei românce, blocat în Italia. Apelurile apropiaților pentru strângerea sumei necesară repatrierii, ignorate
Sursa foto: Facebook/Monica Barbu
de Adelina Miron    |    06 Iul 2021   •   23:44

Monica Barbu, originară din Vulpeni, județul Olt, a lucrat mulți ani în Italia. Înainte să moară, aceasta îngrijea un bătrân în provincia Pordenone, din nordul Italiei. Femeia a lăsat în urmă o fată de 11 ani, pe care o îngrijea singură, după ce tatăl s-a îndepărtat de copilă.

Familia bătrânului pentru care a lucrat românca, dar și românii din Italia au rămas indiferenți la solicitările de ajutor ale familiei româncei care așteaptă trupul pentru a putea face înmormântarea.

Fata Monicăi a postat ulterior, pe contul său de Facebook, un mesaj emoționant: „Eu nu te voi uita niciodată, mamă! Ştii, ar fi minunat să te repezi un pic la mine... nu doar pentru o clipă. Ce-ar fi dacă Dumnezeu te-ar lăsa cu noi măcar o clipă?!“, este doar o parte din mesajul fetei.

Deși bătrânul pe care îl îngrijea Monica Barbu are 12 nepoți, niciunul dintre ei nu a vrut să contribuie la strângerea sumei pentru repatrierea trupului acesteia, spune una dintre prietenele femeii.

„Bătrânul de care îngrijea are 12 nepoţi. Problema e că ei s-au dat la o parte, unul n-a zis să pună fiecare câte 50 euro. Nimic, zero!“, a descris Elena Hlinschi, prietena Monicăi, pentru Adevărul.

2.000 de euro este suma de care mai au nevoie apropiații Monicăi pentru a-i repatria trupul, însă donațiile întârzie să apară, deși solicitările de ajutor au fost îndreptate către românii din Italia.

„Noi câţi români suntem aici şi nu suntem capabili să ajutăm! Că nu se ştie, mâine poate joacă hora şi la noi. Nu ştiu, mi-e ruşine că mai sunt româncă. Naţie ca românii n-am văzut!“, a precizat Elena Hlinschi pentru sursa citată anterior.

Pe de altă parte, ultimul salariu al Monicăi a intrat deja în contul acesteia, însă nimeni nu are acces la card, iar suma, care se apropie de 2.000 euro, nu poate fi retrasă.

Avocatul Monicăi, Cosmin Caracaleanu, s-a ocupat de toate procedurile pentru înmormântarea femeii și își dorește să strângă bani și pentru fata acesteia.

„Eu mă ocup de absolut tot ce ţine de înmormântare. Mai sunt câteva sume de bani pe care vreau să le strâng, fata să ştie de fiecare bănuţ. Fata se duce în fiecare zi la părinţii mei, va mânca acolo, abonament îi voi plăti eu, haine... Acum, să vedem şi cei de la Protecţia Copilului ce soluţie au“, a spus avocatul pentru Adevărul.

Publicația românilor din Italia, Rotalianul, se implică în strângerea sumei pentru repatriere și îi îndeamnă pe oamenii din diaspora să doneze pentru Monica.

„Haideţi să nu rămânem indiferenţi la strigătul de ajutor al acestui copil, care doreşte să-şi vadă mama pentru ultima dată. Trupul neînsufleţit se află la camera mortuară de la Sacile (Pordenone). Suma repatrierii este de 2.000 de euro. Se poate dona pe cardul Postepay Evolution, cu numărul 5333 1710 5187 8201, cod fiscal RTRMRN56B68Z129E, pe numele Rotaru Mariana“, este apelul apropiaților femeii, preluat de Rotalianul.
 

×
Subiecte în articol: repatriere romanca Italia
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close