Antena 3 CNN Actualitate Trupul Silviei, alpinista care a murit de ziua ei în Munţii Bucegi, a fost recuperat după mai bine de două săptămâni de încercări

Trupul Silviei, alpinista care a murit de ziua ei în Munţii Bucegi, a fost recuperat după mai bine de două săptămâni de încercări

Trupul Silviei Murgescu, alpinista care a murit pe 13 ianuarie 2022 în timp ce încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor în Munții Bucegi, a fost extras din zona în care se afla.

Trupul Silviei, alpinista care a murit de ziua ei în Munţii Bucegi, a fost recuperat după mai bine de două săptămâni de încercări
Sursa foto: Facebook
de Adelina Miron    |    01 Feb 2022   •   15:51

Salvamontiștii au încercat de mai multe ori să extragă trupul Silviei din munți, dar nu și-au putut finaliza operațiunile din cauza condițiilor meteorologice.

Trupul neînsuflețit va fi transportat la Serviciul de Medicina Legală Ploiești pentru necropsie.

Silvia a murit de ziua ei, în Munții Bucegi

Silvia, o alpinistă de 38 de ani, a murit în Munții Bucegi, chiar de ziua ei, în timpul parcurgerii unui traseu prin care și-a propus să marcheze aniversarea ei și a surorii sale gemene.

Era a doua oară în cinci zile când mergea pe Albișoara Gemenelor, după ce urcase acolo și pe 7 ianuarie.

„Planul era să urc Albișoara Crucii 2A pentru că găsisem un articol în blogul meu și am salvat toate info în iPhone ca să mă informez, dacă nu găsesc continuarea. Dar am nimerit în Albișoara Gemenilor 2A. Și am continuat așa! Am ales să urc pe porțiunea cu gheață și puțină zăpadă, evitând porțiune cu mai multă zăpadă. Îmi place așa, deși teoretic e riscant”, a scris Silvia pe blogul ei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În aceeași zi, pe Facebook, Silvia a mai postat un mesaj, în care anunța o nouă urcare pe același traseu: „Ce experiență solo. Vreau să mă mai duc să mai încerc o dată, căci condițiile mi s-au părut f f bune și faine. Poate solo, sau poate se oferă cineva să vine cu mine….”.

Fata a plecat de la Brașov pentru o nouă ascensiune, din nou singură. La amiază, Silvia nu a mai răspuns la telefon.

O echipă Salvamont, aflată deja pe munte, a încercat să ajungă la ea, dar nu a reuşit din cauza viscolului. O altă echipă a plecat din Buşteni. Deși a fost folosit și un elicopter, salvamontiștii nu au reușit să recupereze corpul fetei joi, acest lucru întâmplându-se abia vineri de dimineață.

„Pentru mine cățărarea este echilibrul/liniștea/medicamentul sufletului meu, este iubire, provocare, forma de depășire a limitelor, prietenie/echipa, creativitate, autocunoaștere, fericire, dăruire, liniște …”, spunea Silvia într-un interviu.

În 2011, Silvia a avut un accident extrem de grav în Alpi, unde a căzut de pe o stâncă mai bine de 6 metri. Atunci a avut nevoie de multe luni de recuperare.

„Au fost mulți ani în care a urcat neîncetat și fără teamă, pe cele mai înalte trasee de alpinism și escaladă din România. Are un extraordinar palmares și a scris foarte mult despre toate aventurile ei. A fost, este și va rămâne o vie inspirație pentru întreaga comunitate montană. Poveștile scrise de ea ne-au ghidat pe toți către multe rute.” a scris unul dintre cunoscuţi, pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: alpinistă muntii bucegi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close